De festivalzomer door de ogen van Sarah Mahassine, dochter van Pukkelpop-organisator Chokri

Geen zomer zonder festivals. En al zeker niet voor deze fans. Eva De Roo, Sarah Mahassine en Leonie Gysel over de magie van de wei. Deze keer: Sarah Mahassine.

Sarah Mahassine (21) is als dochter van Pukkelpop-organisator Chokri letterlijk geboren voor het festivalleven. Ze gaat dit jaar naar Rock Werchter, WOO HAH!, Tomorrowland, Dour, Les Ardentes en – uiteraard – Pukkelpop, waar ze intussen ook zelf voor werkt.

Mijn eerste festival: “Pukkelpop! Mijn eerste all areas pass is er eentje van 2001, toen ik 1 jaar was. En mijn eerste festivalherinnering is ik die gewassen word in een badje op de houten planken achter de mainstage. Als kind woonde ik elke zomer een maand op het festivalterrein in een caravan achter de mainstage. Als ik moe werd, ging ik daar boeken van Geronimo Stilton lezen. Ik kan me nog zo inbeelden hoe die caravan mee bewoog op de bassen van de muziek.”

Dit vergeet ik nooit meer: “Er is één gouden regel op Pukkelpop en dat is: als medewerker laat je de artiesten met rust. Alleen als je een reden hebt om met hen in contact te komen, is het toegelaten. Ik was dan ook excited dat ik Billie Eilish een canvas moest laten signeren. Ook het moment dat ik ineens mee op de mainstage werd geroepen tijdens een optreden van Ronnie Flex door  zijn crew in 2018, zal ik nooit vergeten. Mijn vader was not amused, maar kon er achteraf gelukkig wél mee lachen.”

Mijn ultieme festivaltip: “Voor de meisjes: droogshampoo. Je wilt geen tijd verliezen met je haar te wassen, dat duurt bij mij veel te lang. En ook: powerbanks. Twee!”

Dit festival moet je ontdekken: “Lollapalooza in Berlijn, het had voor mij een heel andere sfeer dan Belgische festivals, omdat ik er niemand kende en het toch wel anders in elkaar zit. De randanimatie was ook geweldig: een schommelpaard waar 200 man op kon en reuzegrote duiven om mee op de foto te gaan. Ook Coachella (zesdaags muziekfestival in Californië, red.) is heerlijk natuurlijk. De ‘weide’ ligt in het midden van de woestijn, omringd door bergen en met elke dag een prachtige zonsondergang.”

Sarah Mahassine, dochter van Pukkelpop-organisator Chokri over haar festivalleven.

Beste optreden ooit: “Billie Eilish op Pukkelpop, Megan Thee Stallion op Coachella en Robyn op Rock Werchter.”

Slechtste optreden ooit: “Migos, die een half uur te laat waren en maar een kwartier hebben opgetreden. En ik had ook meer verwacht van Doja Cat op Coachella, die niet al te veel interactie had met het publiek.”

Meest gênante moment: “Toen ik mijn handen aan het wassen was aan de wasbakken en een man daarin kwam plassen. ‘Run, Sarah’, dacht ik.”

Een festival in drie woorden: “Vreugde, vriendschap en een escape from reality.”

Mijn ideale festivalbuddy: “Papa. Ook met mijn mama heb ik al veel mooie momenten meegemaakt – met haar heb ik in 2013 staan dansen op Major Lazer op Rock Werchter – maar met mijn papa heb ik gewoon al veel meer festivals gedaan. Dour, WOO HAH!, Lollapalooza: die herinneringen zijn onlosmakelijk verbonden met hem.”

Mijn ideale festivaloutfit: “Vooral op Coachella ben ik daar op voorhand mee bezig geweest. Daar hoort dat erbij. Op drie dagen had ik drie verschillende outfits: van een zijden roze short met belly chain tot de must-have Dr. Martens en een headscarf. Op andere festivals, zeker als ik aan het werk ben, moeten mijn kleren vooral praktisch zijn.”

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content