Dé Uittip: Wereldfestivals

Sfinks  en  Antilliaanse Feesten,here we come! Geen tijd om mee te swingen op de aanstekelijke ritmes van Buscemi, Leki of de jonge salsagod David Kada op deze wereldfestivals? De tropische sfeer van Caraïbische cocktails, African vibes en latin love kun je ook op andere plekken meepikken.

Sfinks, Molenveld, Boechout, 24-27/7
Antilliaanse Feesten, Blauwbossen, Hoogstraten, 8-9/8

Ontdek onze leukste tropische adresjes

In welke salsaclubs voelen latina's zich thuis? Waar vinden Afrikaanse vrouwen authentieke kleren of juwelen? En waar eet of drink je in Caraïbische stijl? Drie vrouwen met exotische roots verklappen hun favoriete adressen.

Wereldfestivals Mini-Afrika met Bwalya Mwali

Psychologe Bwalya Mwali, made in Zambia, combineert haar job in het Tropisch Instituut met een job als management consultant. Af en toe trekt ze tijd uit om in Afrikaanse sferen te duiken.

 1. Fall Toure :  fantastische designer uit Togo die aan de Gentse Modeacademie studeerde. Als ik me wil uitdossen voor een party, vind ik bij hem precies wat ik wil.

  Fall Toure Fashion, Zuidlaan 36, 1000 Brussel.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 2. GT World of Beauty: de echte Afrikaanse sfeer snuif je op in de Matongewijk. Ik spring altijd binnen in deze beautysupermarkt voor de beste gezichts- en bodycrèmes.

  GT World of Beauty, Waversesteenweg 28, 1050 Brussel.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 3. Afrikamäli :  vlakbij de Matongewijk ligt deze winkel vol handgemaakte must-haves uit heel Afrika: prachtige stoffen, zilveren juwelen, handtassen, tafelgerei... Een schatkist!

  Afrikamäli, Ernest Solvaystraat 19, 1050 Brussel.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 4. Toukoul: een beetje avontuurlijk en vooral lekker. De basis van deze Ethiopische keuken is een gierstpannenkoek, injera. Daarmee eet je samen uit één kom allerlei groente-, vlees- en visspecialiteiten. Trendy hotspot.

  Toukoul, Lakenstraat 34, 1000 Brussel.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

Wereldfestivals Fiësta latina met Priscila Jijon

Priscila Jijon groeide op in Ecuador, maar volgde haar lief naar België. Ze heeft intussen twee kinderen en werkt als kinderarts. Maar ze houdt nog altijd van een spetterend avondje uit.

 1. Polé Polé Café: zalig tropische sfeer en dito cocktails. Ooit begonnen als Afrobar, intussen meer een plek voor een fiësta tropical.

  Polé Polé , Lammerstraat 9, 9000 Gent.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 2. Club Central: de plek voor de swingendste party's. Natuurlijk met cocktails en danslessen in verschillende salsastijlen.

  Club Central, Hoogpoort 32, 9000 Gent.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 3. Mundo Salons: hier wordt je kappersbeurt een belevenis met latinomuziek en mojito's in een interieur met Venezolaanse accenten. Adalys werkt alleen met natuurlijke producten.

  Mundo Salons, Paardenmarkt 39, 2000 Antwerpen.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 4. Charpentier :  als je het meent met salsa of tango koop je hier je dansschoenen met lage of hoge hak.

  Charpentier, Nationalestraat 134, 2000 Antwerpen.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

Wereldfestivals Caraïbische sferen met Geydi Gonzalez

Als geboren Cubaanse en zangeres van Doble Impacto kent Geydi Gonzalez natuurlijk dé salsaclubs, cocktailbars en lekkerste adresjes die je onmiddellijk naar een tropisch eiland katapulteren.

 1. Casa Baila: het ultieme adres voor salsafuiven, zwoele cocktails en danslessen in salsa, merengue of bachata. Feest gegarandeerd!

  Casa Baila , Ernest Van Dijckkaai 21, 2000 Antwerpen.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 2. Bar Cartagena: hier shaket de charmante Ismael heerlijke cocktails bij elkaar. Mis zeker zijn mojito's niet. Je waant je zo in een trendy club in de tropen.

  Bar Cartagena, Vlasmarkt 31-33, 2000 Antwerpen.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 3. La Canne à Sucre: een echte 'rhumerie' met onwaarschijnlijk veel soorten – ook hele oude – rum. Gezellige Antilliaanse sfeer vlak bij de Zavel. Met restaurant en shop.

  La Canne à Sucre , Duivenstraat 12, 1000 Brussel.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

   

 4. Café Latino: even op vakantie naar Mexico? Dit kleurig restaurant dompelt je onder in een vrolijke sfeer en verwent je met taco's, fajitas en cocktails. Zalig tuinterras.

  Café Latino, Zuivelmarkt 12, 3500 Hasselt.

  >>Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content