Dé uittip: Zomer van Antwerpen

Hoera, de Zomer Van Antwerpen bestaat 20 jaar! 75 dagen lang dompelt dit festival de stad in een nonchalant badje van muziek, dans, theater en film. Oud en jong komen samen rond podia, in bars of op een tribune om te kijken naar de zonsondergang en de mooie events. Let op: reserveer snel je tickets want de kaartjes scheuren zoals altijd de deur uit! Keuzestress? Wij halen alvast deze aanraders uit het mega-aanbod!

Reserveer nu

Ticketweekend 14-15 juni, Zomerfabriek, Minckelersstraat, 2018 Antwerpen, 078/05.40.50.

Onze 5 aanraders

Tijdbom

De circusacts zijn een vaste waarde. Dit jaar is Expiry Date van Anna Nilsson dé aanrader. Beleef het laatste uur van een oude man, van wie het geheugen op drift is geraakt. Heden en verleden worden deftig door elkaar geschud, terwijl de tijd verder tikt.

Multiscreen

De documentairemakers van Berlin schuimden de wereld af om vertellende mensen te filmen. Perhaps all the dragons kun je bekijken aan een ronde tafel met dertig schermen.

New York in A

De Roovers gaan voor het heftige werk. Ze brengen een verhaal over trouw en verraad onder Italiaanse migranten in New York in de jaren vijftig. Met het stuk Van de brug af gezien viert dit theatergezelschap ook zijn 20-jarig bestaan.

Hemeltje kijken

Voor de aparte voorstelling Re: Fresco van Lampekap kijk je in groep, liggend op een ronde zetel, naar de hemel. Die komt tot leven en toont de naakte mens in strijd met de natuur, op muziek van Mauro Pawlowski.

Play that funky music!

En dan zijn er nog de gratis concerten van Muziek in de wijk. Wij kijken uit naar de ravissante Sia Tolno uit Guinee met haar funky Afrobeat. En naar Kalàscima, 'de hipste band van Zuid-Italië'. Deze vijf mannen brengen traditionele Zuid-Italiaanse muziek met een wilde, moderne sound. Benieuwd!

Partner Content

Gesponsorde content