9 x inspirerende podcasts die je moet horen

Tijdens het poetsen, in de auto of om jezelf even af te sluiten in huis... Het is geen geheim dat podcasts over een zekere kracht beschikken die de dagelijkse sleur een pak draaglijker maken. Daarom tippen wij negen fantastische podcasts die je niet wilt missen. Scroll, download en bedank ons later!

9 x inspirerende podcasts die je moet horen

1. Where should we begin? With Esther Perel

Wereldberoemde relatietherapeut Esther Perel gunt ons met deze podcast een kijkje in haar praktijk. Ze praat in haar podcast met koppels die relatietherapie volgen. Van bedrog tot ruzies of een vrijgezel die graag tips wilt om de juiste vrouwen aan te trekken... In deze podcast blijft geen enkele relatievraag onbeantwoord.

2. The High Low

De Britse journalisten Pandora Sykes en Dolly Alderton veroverden niet alleen door hun onberispelijk stijlgevoel een plekje in ons hart, maar vooral dankzij hun verslavende actualiteitspodcast The High Low. Omdat vrouwen net zo goed geïnteresseerd kunnen zijn in de Brexit als in een vrouw die een dinosauruspak droeg voor het trouwfeest van haar zus (googel het, écht). Het duo brengt week na week de perfecte mix tussen serieuze onderwerpen, luchtige nieuwtjes, de must-read boeken van het moment en dat allemaal met een zalig vleugje Britse humor.

Inspirerende-podcasts

‘The High Low’ is te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify.

3. Bruto Nationaal Geluk

Het verhogen van het Bruto Nationaal Geluk van de Lage Landen, dat is het doel van docente Eva Moeraert en psychologe Maaike Verstraete. Iedere week verdiepen ze zich in een thema dat je gelukkiger kan maken. Eva zoekt toffe verhalen en herkenbare getuigenissen, Maaike laat haar wetenschappelijk licht schijnen.

Het logo van de podcast.

‘Bruto Nationaal Geluk’ is te beluisteren via Spotify.

4. Happy Place

De Britse journaliste Fearne Cotton interviewt in haar podcast Happy Place gasten met bijzondere verhalen. Delicate en moeilijke onderwerpen als depressie, verslavingen, ongelukken en dood, worden niet uit de weg gegaan, maar de focus ligt op het terugvinden van geluk en hoe je na tal van beproevingen de draad weer oppakt. Inspirerend en motiverend tegelijk.

Inspirerende-podcasts

‘Happy place’ is te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify.

5. The Fitcast

In deze podcast heeft spierbundel Kevin Larrabee het met experts over fitness, beweging en voeding, en dat levert bijzonder boeiend en inspirerend materiaal op.

Inspirerende-podcasts

‘The Fitcast’ is te beluisteren via Apple Podcasts.

6. Fashion no Filter

Modejournalisten Camille Charriere en Monica Ainley geven je een unieke behind the scenes van de mode-industrie. Gasten die reeds bij de dames op de zetel kwamen zitten? Eva Chen, de oprichters van Vestiaire Collective, Casey Cadwallader (creative director bij Mugler), Pernille Teisbaek, enz. Interessante afleveringen genoeg dus!

Inspirerende-podcasts

‘Fashion no Filter’ is te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify.

7. The Tim Ferriss Show

In zijn show geeft auteur Tim Ferriss regelmatig tips over goede gewoontes en motivatie en interviewt hij de succesvolste mensen ter wereld over hun best practices op dat vlak. Met reden al jaren een bijzonder populaire podcast in zijn genre.

Inspirerende-podcasts

‘The Tim Ferriss Show’ is te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify.

8. Happier

Gretchen Rubin is Happier, en wil dat jij dat ook bent. De auteur van de bestsellers ‘The Happiness Project en ‘Better than Before’ geeft praktische adviezen over geluk en goede gewoontes. Samen met co-host (en jongere zus) Elizabeth, zet ze je ongetwijfeld aan het denken.

Inspirerende-podcasts

‘Happier’ is te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify.

9. Sex and other human activities

Inspirerende podcast Sex and other human activities behandelt alles wat ook maar van ver met seks te maken heeft, en dat levert boeiende gesprekken en onderwerpen op.

inspirerende-podcasts

‘Sex and other human activities’ is te beluisteren via Apple Podcasts.

 

Meer over apps en podcasts:

Tekst: Kelly Deriemaeker, Margot Huysentruyt & Isaline Put. Openingsbeeld: GettyImages.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content