In kaart: dit zijn wereldwijd de populairste Netflixseries

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Je hebt het of je hebt het niet: Netflix. Aangezien er intussen zo’n 70 miljoen abonnees verslingerd zijn aan hun steengoede content, behoor jij hoogstwaarschijnlijk tot de eerste groep. Maar welke serie is nu wereldwijd het populairst? En naar welke sitcom kijken jouw landgenoten het liefst? Alle antwoorden over here.

Top 5 wereldwijd

Netflix geeft zelf NOOIT kijkcijfers vrij, maar het team van HighSpeedInternet kon aan de hand van Google Trends nagaan welke series het vaakst werden opgezocht. Wereldwijd op nummer één? Sherlock, wat anders. De geniale detectivereeks met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol staat in Armenië, Azerbeidzjan, Estland en Bangladesh hélemaal bovenaan de lijst. Deze series vullen de top vijf aan:

1. Sherlock
2. Friends
3. Narcos
4. House of Cards
5. New Girl

Populairste serie per land

Maar wie staat er in België op de eerste plaats? Dat is – trrrrr – New Girl! De hilarische Zooey Deschanel vertedert met haar stoten al onze harten en terecht. De best scorende serie in Europa? Dat is de politieke dramareeks ‘House of Cards’. Het volledige kaartje met de nummer één serie per land vind je hier.

Wie betaalt het meest?

De gemiddelde prijs die de kijker aan Netflix betaalt is 8 dollar of 7,30 euro per maand. In België betalen we 7,99 euro voor een standaardabonnement, wat dus net boven het gemiddelde ligt. In Colombia betalen ze het minst, gemiddeld zo’n 5,37 dollar. De Zwitsers betalen met 12,13 dollar wereldwijd het meest.

Bron: Het Laatste Nieuws

New Girl helemaal uitgekeken? Dit zijn onze aanraders:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content