Lap, buienradar voorspelt de hele dag slecht weer aan zee. Geen paniek. Ruil je tanning-sessie in voor een leuke activiteit met (of zonder) het gezin. Gelukkig regent het indooropties aan de kust; van ongegeneerd interieurshoppen over brood bakken tot rondstruinen in Ensors woonkamer.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling. Klik hier om alle artikels te ontdekken. 

Kunst kijken te Knokke in het Galerijen Parcours

Gratis kunstgalerijen bezoeken in Knokke-Heist bij slecht weer.

Knokke-Heist telt meer dan 80 galerijen. Een indrukwekkend en toch compact kunstenparcours dat je bovendien gratis kunt bezoeken. Wie een ommetje maakt op de Kustlaan en de Zeedijk, en tussen de verbindingsstraten zigzagt, kan al heel wat adressen afvinken. En als het toch opklaart, is de zee vlakbij.

myknokke-heist.be

Warme broodjes bakken in het Bakkerij museum te Midderkerke

Het bakkersleven ontdekken? Dat kan in het Bakkerijmuseum in Veurne. Ideaal voor regenachtige dagen.

De geur van vers brood. Net wat je nodig hebt om een triestige regendag te counteren. Het Bakkerijmuseum in Veurne is er voor groot en klein. Kleuters sluipen er doorheen met Tom Poes die hen allerlei opdrachten voorschotelt. Wie met grotere kinderen op stap is, gaat voor de gezinszoektocht om daarna een bakkerijworkshop te volgen. Zelfgebakken brood mee naar huis!

bakkerijmuseum.be

Verrassend leuk, ook als het regent in Het zwin

Door zijn interactieve tentoonstelling indoor kan je Het Zwin ook bezoeken bij slecht weer.

Er is die gigantische Zwin-vlakte, maar je kunt ook van hut naar hut lopen om beschut te genieten van het gefladder of wat rondhangen in de permanente, interactieve tentoonstelling. Je checkt er in met je eigen instapkaart en daarna vertrek je samen met jouw Zwin-trekvogel op een tocht vol avontuur. De expo Wildlife Photographer of the Year, met ruim 100 uitzonderlijke natuurbeelden van over de hele wereld, verleidt je om nog wat langer te surplacen. Zodra de zon terug is, lonkt het terras van Shelter, wacht die vlakte nog steeds en misschien kun je zelfs nog fietsen langs de Verdwenen Zwinhavens? Goed voor een tocht van 31, 44 of 60 km met op het parcours talloze virtualrealitykijkers die je de middeleeuwen etaleren.

zwin.be, verdwenen-zwinhavens.be

Nostalie opsnuiven in VILLA LES ZÉPHYRS te Westende

In Villa Les Zéphyr te Westende ontdek je hoe een rijke famillie leefde in het interbellum. Ideaal voor wanneer het slecht weer is aan zee.

In Villa Les Zéphyrs in Westende kom je erachter hoe een rijke familie anno 1930 van een vakantie aan zee genoot. Welke deuntjes kregen hen aan het dansen? Wat aten ze? Mocht het personeel ook flaneren op de dijk? De beschermde vakantiewoning – met aparte vertrekken voor het meegereisde personeel – werd ingericht zoals beschreven door de laatste bewoners. De villa is een pronkstuk, van de glasramen over de eetkamer van Henry Van de Velde tot de vele tegeltjes.

middelkerke.be

MINIGOLF 2.0 in Oostende of Blankenberge

Indoor minigolfen is cool, bij slecht weer of niet. Zeker bij Goolfy te Oostende of Sportland te Blankenberge.

Er is minigolf en er is minigolf. De eerste variant is een tikkeltje ingedommeld, de tweede,
zowel in Oostende als Blankenberge, komt met fluorescerend blacklight, figuren die oplichten in het donker, een beat én geluidseffecten. Minigolf 2.0 dus, of de coole versie.

goolfyoostende.be, sportland.be

De lucht in met AIRBUS A320 MOTION FLIGHT SIMULATOR in Middelkerke

Geen spannendere activiteit aan zee dan de Airbus A320 simulator te Middelkerke.

Pubergeweld is soms moeilijk te paaien. Maar geen enkele opgeschoten belhamel die niet enthousiast wordt van een Airbus A320 simulator. Instappen en vliegen naar de andere kant van de wereld. Of zo lijkt het toch. Want de realistische cockpit, het 220°-panorama en het fullmotion-bewegingssysteem maken je vlucht wel heel realistisch. Er is plaats voor 5 aan boord van de simulator. Beginners gaan voor het basispakket, voor volleerde beroepspiloten wacht er wat meer uitdaging. En tijdens de vlucht kun je van plaats wisselen. Middelkerke was nooit eerder zo cool.

northsim.eu

Geen ontsnappen aan ESCAPEROOMS

Bij Timescape of Puzzle Escape Rooms kun je je op een regenachtige dag volledig uitleven aan zee.

Horror voor de één, ultiem puzzelplezier voor de ander, één ding staat vast: als het regent dat het klettert, verzet een escaperoom echt wel je gedachten. Van onderzeeërs met te weinig zuurstof over koninklijke geheimen die je moet ontrafelen tot een thriller met een bunker, een virus en een vaccin. Spanning en sensatie.

timescape.be, puzzleescaperooms.be

De lucht in – bis bij HANGTIME in Oostende

Wat te doen aan zee? In Hangtime kan je trampoline springen. Leuk voor kinderen, maar ook voor het kind in jezelf.

Bij Hangtime in Oostende kun je een uurtje (of meer) trampolinespringen boeken voor de kroost. De gezellige bar is handig afgesloten van het gejoel en komt met een fijn terras. Of hop gewoon mee: 2 minuten trampolinespringen staat gelijk aan 6 minuten hardlopen, 10 minuten zwemmen of 22 minuten wandelen. En dan zwijgen we nog over dat gelukshormoon dat instant vrijkomt.

hangtime.be

Interieurshoppen bij RR INTERIEUR, DESIGN OOSTENDE & LOFT LIVING

Voor designliefhebbers heeft de kust genoeg te bieden. Bij RRInterieur, Loft Living of Design Oostende vind je de mooiste designstukken.

Langs de hele kustlijn vind je inspirerende interieurboetieks. Wie niet veel tijd heeft, zet koers naar een van de drie kleppers: RR Interieur in Knokke-Heist, Design Oostende en Loft Living in Nieuwpoort, stuk voor stuk inspirerende plekken waar je je ogen uitkijkt. Goed nieuws, Loft Living houdt deze zomer uitverkoop. Rik Ruebens nam de boel over, dus moet de designstock de deur uit. Hét moment om koopjes te doen.

rrinterieur.be, designoostende.be, loftliving.be

Op bezoek bij James in HET JAMES ENSORHUIS

Bezoek het inspirerend huis waar kunstenaar James Ensor altijd woonde te Oostende.

James Ensor leefde zowat zijn hele leven op één plek: Vlaanderenstraat 27 in Oostende. Het pand werd in zijn originele staat bewaard en samen met het aanpalende hoekgebouw omgetoverd tot Het James Ensorhuis. Een heldere plek die het werk en leven van de meester op een eigentijdse manier belicht. Kers op de taart is het voormalige woonhuis van de schilder. Originele werken tref je hier niet – die bevinden zich allang in ’s werelds topmusea – maar mogen ronddolen in het huis waar de kunstenaar zelf jarenlang woonde, blijft bijzonder. Je herkent de maskers die hem inspireerden, maar ook de mahoniebuffetkast uit De Oestereetster. Ronder kan een cirkel niet worden.

ensorstad.be

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots bij onze buurlanden, het mooiste logies en nog veel meer genietadresjes op wondermooie bestemmingen. Kortom wij helpen je om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

 

Lees ook: