Feeling selecteert: de beste films en series op Streamz gekozen door onze cultuur-expert

Andreas Ilegems

Zin om een avondje te bingen, maar heb je moeite met kiezen in het eindeloze aanbod van Streamz? Feeling to the rescue. Cultuurexpert Andreas Ilegems selecteert voor jou de beste nieuwe series & films op Streamz.

Minx

Minx Streamz

Los Angeles, jaren 70. De vrijgevochten Joyce Prigger (Ophelia Lovibond) droomt van het allereerste echte vrouwenmagazine, maar krijgt haar idee amper verkocht. Ze slaat de handen in elkaar met Doug Renetti (Jack Johnson, Nick uit New Girl), een uitgever van blootbladen. Hun vrucht: Minx Magazine, het allereerste feministisch erotisch magazine. Slim, snedig en sexy, met dank aan het onweerstaanbare acteerduo Lovibond en Johnson. De blote piemels krijg je er gratis bij.

The Baby

The Baby Streamz

Is het wel verstandig om aan kinderen te beginnen? De bedenkers van The Baby goten dat dilemma in een vermakelijke horrorreeks, met in de hoofdrol een duivelse pasgeborene. Wanneer de alleenstaande Natasha (Michelle De Swarte) die baby letterlijk uit de lucht ziet vallen, en opvangt, wacht haar een surrealistische beproeving. De ongewenste zuigeling laat haar niet los en plots sterven er allerlei mensen in haar omgeving een gruwelijke dood. Hoe zwaar kan het ouderschap zijn?

Julia

Julia Streamz

De Amerikaanse televisiekok en kookboekenschrijver Julia Child (Sarah Lancashire, Happy Valley) bereide met haar langlopende serie The French Chef de weg voor moderne kookshows op televisie. Deze historische dramareeks kijkt in acht afleveringen in haar kookpotten, en schenkt je royale porties humor, optimisme en, uiteraard, héél lekker eten. Omnomnom.

Grond

Grond Streamz

Indien je deze sterke fictiereeks van eigen bodem op Play4 hebt gemist is nu het ideale moment om de schade in te halen. Wanneer Ismael (Yassine Ouaich) – Smile voor de vrienden – het Molenbeekse repatriëringsbedrijfje van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor een groot dilemma te hebben gevonden: waar moet een moslim die in België sterft begraven worden? Hier of onder de heilige grond in het land van herkomst? Naar een scenario van Bevergem-trio Zouzou Ben Chikha, Dries Heyneman en Wannes Cappelle, en in een regie van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans. Multicultureler kan haast niet.

The Flight Attendant  – seizoen 2

THE FLIGHT ATTENDANT Streamz

Het eerste seizoen van The Flight Attendant was het tv-equivalent van een verslavende stationsroman. Het vervolg pikt de draad een jaar op nadat stewardess Cassie Bowden (Kaley Cuoco, bekend van The Big Bang Theory) op een dag wakker werd naast een dode minnaar. Ze heeft inmiddels de drank afgezworen, heeft een nieuw lief en gaat aan de slag voor de C.I.A, met nog meer twists en turns als gevolg. Sharon Stone is dit keer ook van de partij, als de moeder van Cassie.

Barry – seizoen 3

Barry Streamz

Een buitenbeentje, deze comedyreeks, maar absoluut de moeite om te bingen. Huurmoordenaar Barry Berkman (Bill Hader) wil een carrièreswitch. Hij probeert aan de bak te komen als acteur in Hollywood, maar de onderwereld blijft hem achtervolgen. Het derde seizoen is naast onweerstaanbaar grappig ook onwaarschijnlijk spannend: acteerdocent Gene Cousineau (Henry Winkler, The Fonz uit Happy Days) is te weten gekomen dat Barry de vrouw van zijn leven heeft vermoord, en dat zorgt voor een deuk in hun vriendschap.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content