Moet je zien! Onze tv- en filmexpert tipt het beste van Netflix

Andreas Ilegems

Geen tijd (en zin) voor discussies over wat te kijken? Tv- en filmexpert Andereas Ilegems to the rescue! Dit moet je volgens hem gezien hebben op Netflix.

6 x de toppers van deze maand

1. Wellmania

Eerst waren het beroemdheden en hun lachwekkende poses op sociale media, nu neemt de geweldige Australische comedienne Celeste Barber het wellnesswereldje op de korrel. In de achtdelige serie Wellmania vertolkt ze een hyperactieve vrouw die met ernstige gezondheidsproblemen kampt. Ze besluit daarom alle holistische medicijnen uit te testen die je je maar kunt inbeelden. Ja, zelfs als die haar letterlijk doen kokhalzen. Geïnspireerd door het boek Wellmania: Misadventures in the Search for Wellness van de Australische schrijver-journalist Brigid Delaney.

2. Ticket to Paradise

Julia Roberts en George Clooney samen in een romantische komedie? Het is alsof de jaren ’90 terug zijn. De twee schitteren als een pas gescheiden koppel dat naar Bali reist nadat ze vernamen dat hun dochter met een man wilde trouwen die ze tijdens haar postdoctoraat had ontmoet. Ze proberen te voorkomen dat hun dochter dezelfde fout maakt als zijzelf twintig jaar geleden dachten te hebben gemaakt.

3. Transatlantic (vanaf 7 april)

Als je van oorlogsverhalen met spanning en romantiek houdt, mag je Transatlantic in geen geval missen. De zevendelige miniserie gaat over Varian Fry, een Amerikaanse journalist die in 1940 en 1941 duizenden mensen de nazivervolging hielp te ontvluchten met het Emergency Rescue Committee. Daar waren bekende kunstenaars en denkers bij, maar ook veel gewone Joodse burgers en militairen smokkelde hij vanuit Marseille naar onder meer het neutrale Spanje. Fry en Mary Jayne Gold, een Amerikaanse erfgename, leidden een ondergedoken bestaan in een Franse villa.

4. Beef

Een ongelukkige aannemer (Steven Yeun) en een selfmade zakenvrouw (Ali Wong) raken bij een verkeersongeluk betrokken dat snel uit de hand loopt en leidt tot allerlei grote en kleine problemen die hun leven doen imploderen. Yeun is een aanstormend talent, en Wong liet vorig jaar in Paper Girls al haar indrukwekkende kunnen zien. In de animatiekomedie Tuca & Bertie waren ze samen op het scherm te zien als twee geliefden. Hier vormen ze een explosieve cocktail als vijanden die elkaar naar het leven staan.

5. Murder Mystery 2

In het vervolg op de succesvolle Netflixfilm Murder Mystery (2019) zijn Adam Sandler en Jennifer Aniston weer van de partij als getrouwd detectivekoppel. Nick (Sandler), een politieagent, en Audrey (Aniston), een kapster, hebben nu een privédetectivebureau opgestart. Als ze worden uitgenodigd voor een bruiloft op het privé-eiland van hun vriend, de Maharadja, komen ze weer in de problemen wanneer de bruidegom ontvoerd wordt voor losgeld. Opeens is iedere gast, ieder familielid en zelfs de bruid een verdachte. Maar de ontvoering is ook goede reclame voor hun bedrijf en brengt het stel naar Parijs, waar Aniston aan de Eiffeltoren mag bungelen.

6. Hunger (vanaf 8 april)

De jonge, getalenteerde Aoy (Aokbab Chutimon Chuengcharoensukying) wordt door een scout uit het noodles-restaurant van haar ouders in Bangkok geplukt. Of ze in het beste restaurant van Thailand wil komen stage lopen? Ze komt terecht in de keuken van de befaamde chefkok Paul (Nopachai Chaiyanam). Een genie in de keuken, maar ook bekend om zijn opvliegende aard. Na The Menu en The Bear schetst ook deze zenuwslopende Thaise thriller een weinig fraai beeld van sterrenkeukens. Maar je krijgt er wel grote honger van.

Meer cultuur:

Partner Content

Gesponsorde content