Olifantenparade in Hasselt

Na edities in wereldsteden zoals Londen, Milaan en Singapore is nu ook de stad Hasselt erin geslaagd om de 2012-editie van de internationale Elephant Parade naar zich toe te trekken.

Van 1 september tot 1 november 2012 zullen zo’n 40 kunstwerk-olifanten te bewonderen vallen in de straten van de binnenstad. Een hele waaier van Limburgse iconen zoals Piet Stockmans, Koen Vanmechelen, Stijn Helsen en Stijn Meuris hebben zich gewaagd aan de beschildering of de bewerking van een 1,50 m hoge polyester olifant. Elk in zijn eigen stijl, elk met zijn eigen invalshoek.

Elephant Parade is de grootste openluchttentoonstelling ter wereld, die zich inzet voor het behoud en de redding van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Na afloop van de tentoonstelling worden alle beelden op 8 november geveild te Abdijsite Herkenrode en de opbrengst wordt ter plaatse overhandigd aan The Asian Elephant Foundation, die sinds 2007 actief is met de heraanleg van habitats en de oprichting van een olifantenhospitaal in Chang Mai.

Het parcours van deze tentoonstelling (langsheen de mooiste plaatsen van Hasselt) zal op een handig plannetje terecht komen, zodat families en kunstliefhebbers in de nazomer een dagje “olifanten-kijken” kunnen plannen, en genieten van al die kleurrijke, vreemde en kunstzinnige creaties in hartje Hasselt.

Meer info op www.elephantparade.com

Partner Content

Gesponsorde content