Onze cultuurexpert tipt: Dit is deze maand het beste van Streamz

Andreas Ilegems

Van series die het leven vieren tot producties die draaien over levens nemen. Tv- en film-expert Andreas Ilegems schijnt zijn licht op het beste van Streamz in de maand mei.

6 x het beste van mei

1. Déjà-Vu – Alles is voorbestemd

In dit tweede seizoen van Déjà-Vu heeft actrice, model en producer Lauren Versnick haar eerste grote hoofdrol vast, na enkele kleinere rollen in Studio Tarara, Een goed jaar en Red Light. De aan zijn werk verslingerde advocaat Halim (Yassine Ouaich uit Grond) probeert de brokken van zijn familie, carrière en relatie met Eva (Versnick) te lijmen door terug te keren in de tijd. In het eerste seizoen deed Natali Broods hem dat al voor, om de dood van haar dochter ongedaan te maken.

2. Love and Death

Op 13 juni 1980 sloeg de Texaanse huisvrouw Candy Montgomery haar buurvrouw Betty Gore dood met een bijl. Haar beweegredenen zijn een raadsel. Wat we wel te weten komen is dat Candy een kortstondige affaire heeft gehad met de man van Betty. Over dit waargebeurde misdaadverhaal kon je vorig jaar op Disney+ al naar de minireeks Candy kijken, met Jessica Biel in de hoofdrol, maar die zorgde voor weinig beroering. De nieuwe serie Love & Death zal vast beter doen. Al was het maar omdat Nicole Kidman producent ervan is, en het scenario van David. E Kellley komt, bekend van zijn werk voor Big Little Lies. Elizabeth Olsen speelt de hoofdrol.

3. Boris

Jeroom, Jonas Geirnaert en Bockie De Repper reizen van de oostkust van het prachtige Canada naar de westkust, waar Jeroom de assen van zijn broer wil uitstrooien. Tijdens hun avontuurlijke reis raften ze over rivieren, krijgen ze autopech en testen ze berenspray uit. Dit tragisch verhaal over het afscheid  van Jerooms broer, is tegelijk een hilarische viering van het leven.

4. Sihame

Een Nederlandse serie over een achttienjarig meisje dat uit is op wraak nadat er een seksvideo van haar en haar ex-vriend online is gelekt. De hoofdrol in deze erg gewelddadige serie wordt gespeeld door de Belgische actrice Ahlaam Teghadouini, die we kennen uit Grond en Roomies.

5. Somebody Somewhere, seizoen 2

Deze goed ontvangen komedie volgt Sam (Bridget Everett), die een identiteitscrisis doormaakt als ze terugkeert naar haar geboorteplaats in Kansas, nadat haar zus is overleden. Terwijl ze worstelt met verdriet, raakt Sam bevriend met Joel (Jeff Hiller), omarmt ze eindelijk haar zangtalent en sluit ze zich aan bij een gemeenschap van outsiders die ook uit de boot vallen, maar niet opgeven. Het tweede seizoen laat zien dat famOver ilies knap lastig kunnen zijn. Sam en Joel hebben een prettige routine opgebouwd, maar niets is voor altijd hetzelfde.

6. Barry, seizoen 4

Het vierde en laatste seizoen van het geweldige Barry, over de huurmoordenaar die zijn heil vond in de acteerwereld, maar aan het einde van het derde seizoen in de gevangenis belandde. Volgens de Amerikaanse pers eindigt dit seizoen met een knal! Niet te missen dus.

Meer cultuur

Partner Content

Gesponsorde content