Onze tv- en film-expert heeft gesproken: dit mag je deze maand niet missen op Netflix

Andreas Ilegems

Als de zon maar niet wilt schijnen, is er altijd nog Netflix! Andreas Ilegems, onze film- en tv-expert aan huis, houdt je in the loop over wat te kijken deze maand.

6 x niet te missen op Netflix

1. Rough Diamonds

Noah (Kevin Janssens) keert terug naar Antwerpen en probeert weer contact te leggen met zijn familie en de joods-orthodoxe cultuur waarvan hij zich afkeerde. Maar hij ontdekt dat zijn broer bij allerhande criminele activiteiten betrokken was. Marie Vinck speelt Noahs love interest, die verscheurd is door haar gemeenschap enerzijds, en haar verliefdheid anderzijds. Spannende serie, geregisseerd door Cecilia Verheyden, en opgenomen in het Nederlands, Engels én Jiddisch.

2. Obsession

Een erotische thrillerserie, gebaseerd op de roman Damage van Josephine Hart. Met Richard Armitage (van The Hobbit) als William, een succesvolle chirurg die via sms afspreekt met Anna, de verloofde van zijn zoon (Charlie Murphy van Happy Valley), om in een gehuurd appartement of andere plekken van bil te gaan. En Anna houdt wel van wat lichte bdsm. Hoe lang kunnen de twee hun affaire geheim houden? Voor de fans van Sex/Life, 365 Days en 50 shades of grey.

3. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (vanaf 4 mei)

Een van de meest iconische personages in de twee eerste seizoenen van de populaire kostuumserie Bridgerton, is de sceptische koningin Charlotte (Golda Rosheuvel), even beducht om haar torenhoge pruiken als haar talent om jonge deernes aan een aristocratische echtgenoot te koppelen. In deze spin-off leren we meer over haar achtergrond, hoe ze aan de macht kwam en hoe haar huwelijk met koning George III voor een maatschappelijke verschuiving zorgde binnen de Britse high society. Bridgerton-fans, dit wil je niet missen!

4. The Nurse

Op een ochtend in maart 2015 belde een verpleegster van het Nykøbing Falster-ziekenhuis de Deense politie. Ze vermoedde dat haar collega patiënten had vermoord. Er komen steeds meer collega’s met dezelfde beschuldigingen naar voren. Wat is er precies gebeurd? En waar is het bewijs? The Nurse is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Deense verpleegster Christina Aistrup Hansen, die in Denemarken in 2016 en 2017 voor de rechter werd gedaagd. De zaak veroorzaakte een schokgolf in Denemarken.

5. Sweet Tooth, seizoen 2

Deze serie gaat over kleine jongens en meisjes die geboren zijn als half mens, half dier na een dodelijke pandemie die de mensheid voor een groot deel heeft uitgeroeid. Gus – half mens, half hert – en de andere hybrides zijn in het tweede seizoen gevangen genomen door The Last Men. Hij ontdekt dat zijn moeder zich ergens verborgen houdt op de Noordpool. Gus leert ook meer over de gebeurtenissen die de wereld hebben doen instorten.

6. Workin’ moms, seizoen 7

Een Canadese serie die een aantal vrouwen volgt die proberen het moederschap te combineren met hun drukke baan. Kates persoonlijke en professionele leven raken verstrengeld in het zevende en meteen ook laatste seizoen, wanneer ze haar partner Nathan als proefkonijn wil gebruiken voor haar werk. Sloane heeft moeite met het combineren van haar werk met haar zwangerschap. Catherine Reitman, dochter van Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman, en haar man Philip Sternberg (die ook in de serie haar echtgenoot speelt) zijn de bedenkers en scenaristen van de serie.

Meer cultuur

Partner Content

Gesponsorde content