The Crown al uitgekeken? Dan wil je deze serie vast ook bingen

Heb je het vijfde seizoen van ‘The Crown’ al helemaal verslonden? Dan hebben wij de ideale vervanger gevonden: met ‘Blood, Sex & Royalty’ kan je nog iets langer blijven smullen van drama in het Britse koningshuis.

Ook deze nieuwe serie brengt de perikelen rondom Buckingham Palace in beeld, zij het nog een stuk verder terug in de tijd. De serie wordt gepitcht als een zwoel kostuumdrama, met Anne Boleyn als hoofdkarakter. Doet dit niet meteen een belletje rinkelen? Boleyn, vertolkt door Amy James-Kelly, was een van de zes vrouwen van Koning Hendrik VIII (waarvan de rol is weggelegd voor Max Parker). Zij heeft de vurige ambitie om de troon van Engeland te bekleden, maar dat was lang niet zo evident voor een vrouw in de zestiende eeuw. De miniserie telt slechts 3 afleveringen, maar verwacht je wel aan een pittige cocktail van drama, overspel en intrige.

Waar ‘Blood, Sex & Royalty’ zich onderscheidt van ‘The Crown’, is de historische correctheid. Die laatste kampt, vooral bij de première van het laatste seizoen, met de kritiek dat de serie niet altijd even accuraat is als het aankomt op historische feiten. Mag dat nu net zijn waar ‘Blood, Sex & Royalty’ een creatieve oplossing voor bedacht. In de serie worden gespeelde scènes namelijk becommentarieerd door experts. Zo kan je smullen van het sappige drama uit het Britse hof, maar dan wel met een grondige fact-check achteraf.

Even enthousiast als wij? De miniserie ‘Blood, Sex & Royalty’ is sinds 23 november te bekijken op Netflix.

Lees ook

Beelden: Netflix.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content