Vijf clichés over vrouwen en auto’s doorbroken

Vrouwen en auto’s: dat is vaak geen evidente combinatie, maar dat wil niet zeggen dat alle clichés hierover ook kloppen. Vulco peilde de afgelopen maanden naar de interesse van vrouwen in praktische kennis over hun wagen.

Cliché 1: Vrouwen rijden altijd te traag

Hoewel vrouwen liever hun centen spenderen aan een nieuw paar schoenen in plaats van aan een boete voor te snel rijden, overkomt het de beste onder ons wel eens. 9 op de 10 vrouwen geven dan ook toe weleens te snel te rijden. Snelheidsduivels op de baan zijn dus zeker niet enkel mannen.

Cliché 2: Vrouwen kunnen niet parkeren

auto_parkeren_vulcoDit cliché is natuurlijk alom bekend, parkeren zou niet tot de specialiteit van het vrouwelijke geslacht behoren. Toch lijkt dit niet erg logisch aangezien parkeren voor de meeste vrouwen een basisvaardigheid is. We moeten namelijk altijd onze auto kwijt wanneer we gaan shoppen in de stad en dichtbij onze favoriete winkels willen parkeren, want een hele wandeltocht op hakken behoort dan weer niet tot onze favoriete bezigheden. 1 op de 3 vrouwen geeft trouwens aan zichzelf een betere chauffeur te vinden dan haar partner.

Cliché 3: vrouwen laten liever hun man met de wagen rijden

Vrouwen zouden hun man liever met de wagen laten rijden omdat ze zelf niet graag rijden. Dit cliché wordt eigenlijk gewoon in stand gehouden omdat mannen niet graag naast hun vrouw op de passagiersstoel zitten. Het overgrote deel van de vrouwen rijdt wel graag met de wagen, maar we moeten onze mannen soms ook een pleziertje gunnen. 

Cliché 4: Vrouwen vinden de kleur van hun auto belangrijker dan de technische kwaliteit

vrouw_auto_vulco Vrouwen hebben een oog voor alles wat mooi is, dat speelt zeker ook een rol wanneer we een nieuwe wagen willen kopen. Toch blijkt de kleur van onze auto niet het belangrijkste aspect te zijn, zo is het vermogen van de auto belangrijk voor de helft van de vrouwen. Logisch, hoe raken we anders zo snel mogelijk na het werk naar die ene stockverkoop waar we al weken naar uitkijken?

Cliché 5: Vrouwen zijn hopeloos in het onderhoud van hun wagen

3 op de 4 vrouwen laat het onderhoud van haar wagen liever over aan haar partner, maar dat wil niet zeggen dat we geen interesse hebben in het onderhoud. Dat heeft ook bandenspecialist Vulco goed opgemerkt, daarom organiseren ze in maart drie workshops waarmee ze vrouwen de basics van het auto-onderhoud willen bijbrengen.

Meer informatie over data en hoe in te schrijven voor deze unieke workshop vind je op de website van Vulco.

Vulco

Partner Content

Gesponsorde content