4 x healthy adresjes aan onze kust

Wanneer je op restaurant gaat, is het niet altijd even makkelijk om verantwoorde keuzes te maken, ook niet aan onze Belgische kust. Wij verzamelden voor jou 4 adresjes aan de kust waar biologisch en gezond voedsel centraal staat.

1. Cabo (Blankenberge)

Cabo, het clubhuis van de Vlaamse Vereniging voor Watersport, biedt voor elk wat wils. In het restaurant beneden worden eigentijdse gerechten geserveerd. Boven heb je een ruim, houten terras met een uitzicht op de jachthaven. Cabo werkt enkel met biologische en lokale producten.

Cabo, Blankenberge, kust, zee, biologisch

Wenduinse Steenweg 1, 8370 Blankenberge – www.cabo-clubrestaurant.be

2. ’t Fregat (Blankenberge)

’t Fregat in Blankenberge staat bekend voor de eerlijke en lokale seizoensproducten waarmee ze werken in de keuken. Ook hun wijnkaart is de moeite waard. Bovendien ligt ’t Fregat pal op de zeedijk van Blankenberge.

Fregat, Blankenberge, biologisch, restaurant, kust

Zeedijk 108, 8370 Blankenberge – www.fregat.be

3. Savarin (Oostende)

Het Oostendse restaurant Savarin is een must-visit voor foodies. Savarin straalt klasse uit en de kaart is een plezier om uit te kiezen. Chef Laurent heeft bovendien een grote voorliefde voor authentieke topproducten uit Oostende en omgeving, zeker als ze gekweekt zijn met respect en toewijding.

Savarin, Blankenberge, biologisch, kust

Albert I-Promenade 75, 8400 Oostende – www.savarin.be

4. De Spelleplekke (Oostduinkerke)

De Spelleplekke is een supergezellig restaurant in Oostduinkerke. Ook kinderen zijn hier meer dan welkom. De Spelleplekke biedt een niet te gecompliceerde menukaart en biedt enkel verantwoorde en biologische gerechten aan. Zo is er geen frisdrank te verkrijgen, enkel suikervrije en biologische alternatieven. Ook tonijn wordt hier niet meer geserveerd uit ecologische overwegingen.

Spelleplekke, Oostduinkerke, biologisch, gezond, kust

Ijslandplein 10, 8670 Oostduinkerke – www.despelleplekke.be

Ben je nu al aan het wegdromen van een zonnige zomer aan onze Belgische Kust? Dan doen wij er graag nog een schepje bovenop met een voorsmaakje van onze Kustspecial. Download dan hier enkele reeds uitgestippelde shoppingroutes en dé must-do’s van onze Feeling-gastvrouwen aan de Belgische Kust. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content