5 klassieke brasseries aan de Noordzee

Ben jij ook zo’n fan van de traditionele Belgisch-Franse keuken met haar heerlijke, maar simpele gerechten? Bezoek dan zeker een van onderstaande adresjes. Want in deze 5 brasserieën aan onze Noordzee worden de klassiekers naar een hoger niveau getild.

1. Bistro Fine Claire (Wenduine)

Als je houdt van klassieke bistrogerechten zoals tomaat-garnaal, zeetong of garnaalkroketten, ben je bij Bistro Fine Claire in Wenduine aan het juiste adres. De kaart is hier simpel, maar het eten is er wel erg lekker!

Bistro Fine Claire, Noordzee, kust, brasserie

Zeedijk 38, 8420 Wenduine – www.bistrofineclaire.be

2. Toi moi et la mer (Oostende)

De naam van visbrasserie Toi moi et la mer alleen al laat je helemaal wegdromen. Deze Oostendse brasserie met zicht op zee timmert al enkele jaren aan een eigen culinair parcours dat de moeite loont om te ontdekken.

Toi moi et la mer, Oostende, kust, Noordzee, brasserie

Albert I-promenade 68, 8400 Oostende – www.toimoietlamer.be

3. Old Fisher (Knokke-Heist)

Old Fisher in Knokke-Heist biedt voor elk wat wils. Naast vis uit de Noordzee staan er op de menukaart ook vlees en wild. In deze sympathieke en trendy brasserie krijgen traditionele gerechten een hedendaags tintje.

Old Fisher, Noordzee, kust, Brasserie

Heldenplein 33, 8301 Knokke-Heist – www.oldfisher.be

4. Brasserie Albert (Oostende)

Brasserie Albert in Oostende is helemaal nieuw en maakt deel uit van het gerenoveerde Thermae Palace Hotel, dé parel van onze Belgische kust. In deze brasserie ben je aan het juiste adres voor de lekkerste Noordzeevis, maar ook voor wafels of een high tea.

Brasserie Albert, Oostende, Thermae Palace, kust

Koningin Astridlaan 7, 8400 Oostende – www.thermaepalace.be

5. Brasserie Bristol (Knokke-Heist)

Klassieke brasseriegerechten krijgen een hedendaagse upgrade bij Brasserie Bristol in Knokke-Heist. Zowel liefhebbers van vis, vlees als gevogelte komen hier aan hun trekken. Het stijlvolle interieur alleen al lokt je binnen. Bovendien heb je vanaf je tafeltje een prachtig uitzicht op de zee.

Brasserie Bristol, Oostende, kust, eten, klassiekers

Zeedijk 291, 8301 Knokke – www.brasseriebristol.be

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content