Meal prep: 5 x ontbijtrecepten die je op zondag al kan klaarmaken

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Alleen hebben we soms moeite om er ’s ochtends voor uit bed te komen. Ook de zin of tijd om ’s morgen te staan kokerellen is bij de meesten onder ons ver te zoeken. Daarom delen wij 5 x ontbijtrecepten die je op zondag al kan klaarmaken.

Ontbijt voor de hele week: 5 x ontbijtjes die je op voorhand kan bereiden

Gezonde granola

Gezonde granola

Gezonde granola

  • 250g ongebrande noten
  • 4 el honing
  • 30 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g pompoenpitten
  • snufje zout
  • Hak de noten grof en doe ze in een grote kom.
  • Doe er de andere ingrediënten bij. Roer door elkaar.
  • Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en verdeel er de mix over.
  • Zet 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Roer om en zet nog eens 10 minuten in de oven.
  • Serveer met yoghurt en vers seizoensfruit.

Spelt-muesli-muffins

Spelt-muesli-muffins

Spelt-muesli-muffins

  • 250g speltbloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 2 kl bicarbonaat
  • 120g muesli (niet gezoet)
  • snuifje zot
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 150ml ahornsiroop
  • 160ml amandelmelk
  • 150ml olijfolie
  • 200g dadels
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet cupcakepapiertjes in een muffinvorm.
  • Meng in een kom het meel, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en de muesli. Kruid af met een snuifje zout en het kaneelpoeder.
  • Meng in een andere kom de ahornsiroop met de amandelmelk en de olijfolie. Snij de dadels fijn (verwijder de pit) en meng ze met een beetje van het meelmengsel.
  • Roer de natte ingrediënten beetje bij beetje door de droge, tot je een homogeen beslag krijgt. Meng de dadels erdoor.
  • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cakejes 20 à 25 minuten in de oven. Controleer met een prikkertje of ze gaar zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze daarna helemaal koud worden op een rooster.

Bron: Libelle Lekker.

Overnight oats met pindakaas en fruit

Overnight oats met pindakaas en fruit

Overnight oats met pindakaas en fruit

  • 45g havervlokken
  • 1 el pindakaas
  • 120ml amandelmelk
  • 2 el yoghurt (soja)
  • 1 el chiazaad
  • 1 el ahornsiroop
  • een halve banaan
  • 50g bessen (bosbessen, frambozen, bramen...)
  • Doe de havervlokken, melk, yoghurt, chiazaadjes en ahornsiroop in een potje en meng goed.
  • Voeg pindakaas toe maar meng niet volledig, zodat je een marmereffect krijgt. Sluit het potje met een deksel en zet het in de koelkast voordat je gaat slapen.
  • Voeg ’s ochtends banaan en bessen toe. Smullen maar!

Bron: Libelle Lekker.

Homemade mueslirepen

Homemade mueslirepen

Homemade mueslirepen

  • 300g havermout
  • 80g rozijnen
  • 50g sesamzaadjes (geroosterd)
  • 50g amandelen
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g pompoenpitten
  • 30g amandelpoeder
  • 75g honing
  • 100g rietsuikersiroop
  • 30g bloem
  • 200g boter
  • olie
  • 185 donkere basterdsuiker
  • ½ kl kaneel
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier (ook de randen) en bestrijk met olie.
  • Meng de bloem met de kaneel, havervlokken, rozijnen, bruine suiker, zonnebloempitten, amandelen en het amandelpoeder.
  • Smelt de boter en meng met de rietsuikersiroop en de honing. Doe het bij het bloemmengsel.
  • Verdeel de muesli over de vorm en druk wat aan. Zet 25 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en snij in repen.

Bron: Libelle Lekker.

Heerlijke ontbijtkoekjes

Heerlijke ontbijtkoekjes

Heerlijke ontbijtkoekjes

  • 1 el chiazaadjes
  • 350g havermout
  • 1 tl wijnsteenpoeder
  • 1 tl natriumcarbonaat
  • 1 el kaneel
  • 1 tl himalayazout
  • 3 el appelmoes
  • 60ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille-extract
  • 60ml rauwe honing
  • 120ml amandelmelk
  • 50g cornflakes
  • 30g rozijnen
  • 25g gepofte quinoa
  • ongebrande notenmix naar wens
  • Laat de chiazaadjes 15 min zwellen in een glas met 3 eetlepels water.
  • Hak 125g havermout in een keukenmachine tot meel.
  • Doe in een kom en doe de rest van de havermout erbij, samen met het wijnsteenpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en zout.
  • Meng de appelmoes, kokosolie, het vanille-extract met de honing en chiazaadgelei in een kom en doe dat bij het meel.
  • Voeg 120ml amandelmelk toe. Nu heb je een dik beslag.
  • Verdeel in ongeveer 10 stukken. Je kunt nu variëren met wat je erdoor mengt. Bijvoorbeeld 2 met cornflakes, 2 met noten en rozijnen en 2 met gepofte quinoa.
  • Pak een deegbolletje, doe er je favoriete ingrediënten door en druk aan op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat je een grote ronde koek krijgt. Doe dit tot al het beslag op is.
  • Bak 15-20 min in een op 180°C voorverwarmde oven.

Ontdek meer overheerlijke recepten:

Openingsbeeld: GettyImages.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content