5 tips voor een gezellige picknick

Het lijkt wel of 2015 het jaar van de picknick is. Maar er komt vanalles bij kijken om een geslaagde picknick te organiseren. Wij geven 5 tips om van je volgende déjeuner sur l’herbe een echt feest te maken !

1. Comfort komt op de eerste plaats

Laat dat grote picknickdeken maar thuis. Comfort is essentieel als je echt van een picknick wil genieten. Neem in de plaats daarvan allemaal kleine dekentjes mee zodat iedereen zelf kan kiezen waar hij of zij zit. Gedaan met die eeuwige discussies of jullie nu in de zon of in de schaduw gaan picknicken. Als je voor een heerlijke picknick in de zon kiest, vergeet dan zeker niet om zonnebescherming (zonnecrème, hoed,...) mee te brengen!

2. Ban karton en plastic

Niets vervelender dan je verse tomaten te snijden met een plastic mes. Als je dan nog moet eten op een kartonnen bordje is de gezelligheid helemaal verdwenen. Kies voor een ecologischer en praktischer alternatief. In veel winkels kan je nu mooie én stevige plastic bordjes kopen. Deze borden zijn niet alleen makkelijker om dingen op te snijden, maar je kan ze ook hergebruiken. Het bestek neem je beter mee vanuit je eigen keuken.  

3. Zorg dat alles fris is

Bewaar eten of drankjes in een koelers of isothermische zakken. Je doet er goed aan om alles onder een boom in de schaduw te zetten. Een tip: zet je flessen op voorhand even in de diepvriezer. Zo win je tijd en heb je ook meteen goed gekoeld drinken waardoor je geen ijsblokken meer hoeft mee te brengen.

4. Wees origineel

Vervang de typische sandwiches door wraps of maak tortilla met groenten, charcuterie, verschillende soorten kazen, enzovoort. Rol ze op en wikkel ze strak in een plastic folie om ze vers te houden.  Je kan ook loempia’s of varianten van rijst bereiden om origineel uit de hoek te komen. Zo krijg je een picknick die helemaal summerproof is.

5. Relax en geniet

Laat voor één keer je laptop en gsm thuis en zorg dat je niet gestoord wordt. Geniet van een mooie dag buiten in de natuur en laat je niet afleiden. Na al die moeite en tijd, die je in het organiseren van die picknick hebt gestopt, mag je er nu ook wel ten volle van profiteren.

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content