Geen betere plek dan de kust om van het zwarte goud te genieten. Aan zee? Hier vind je de lekkerste mosselen aan de Belgische kust.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

De lekkerste mosselen aan de Belgische kust eet je hier:

1. Kombuis in Oostende

Op het eerste zicht lijkt Kombuis een ouderwetse frituur, maar het is een übergezellig restaurant in Oostende waar je mosselen op wel tien verschillende wijzen kunt eten, uiteraard met frietjes en zelfgemaakte mayonaise.

Kombuis, Van Iseghemlaan 24, Oostende

2. D’Oude Jachthaven in Nieuwpoort

Matthias en Sasha baten samen D’Oude Jachthaven uit, een verfijnd restaurant in de jachthaven van de Koninklijke Jachtclub van Nieuwpoort. In de zomer geniet je er van het heerlijke uitzicht op het terras, en tijdens het mosselseizoen zet chef Sasha heerlijke mosselen op het menu.

D’Oude Jachthaven, Kromme Hoek 1, Nieuwpoort 

3. De Mosselbeurs in Oostende

De Mosselbeurs

Duidelijker kan niet: in restaurant De Mosselbeurs in Oostende komen de mosselschelpen létterlijk uit de muren. De troeven van dit restaurant is de jonge, no-nonsense bediening en de uitgebreide menukaart waarop mosselen uiteraard de hoofdrol spelen. Hier geniet je niet alleen van de klassiekers, maar ook van gedurfde combinaties als mosselen met geitenkaas, appel en honing.

De Mosselbeurs, Dwarsstraat 10, 8400 Oostende

4. De Oesterput in Blankenberge

Bij De Oesterput in Blankenberge vind je naast oesters ook heel wat ander lekkers dat de zee te bieden heeft, waaronder mosselen op verschillende manieren, zoals deze met lookboter.

Oesterput, Oude Wenduinse Steenweg 14, Blankenberge

5. The Stork in Knokke-Heist

Ook The Stork in Knokke-Heist staat bekend om zijn heerlijke mosselen. Chef François Dury staat er al sinds 1975 aan het fornuis en bereidt nog steeds mosselen met de grootste passie.

The Stork, Canadasquare 9, Knokke-Heist

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer tips voor je verblijf aan de Belgische kust: