De klassieke gin tonic wat beu gedronken? Probeer eens een originele variatie op deze klassieker, en imponeer je gasten met een lekkere cocktail.
Met een lekkere cocktail scoor je tijdens de feestdagen altijd. Onze favoriet? Gin. Al willen we wel eens iets anders dan onze standaard elderflower tonic. Wij zochten en vonden geslaagde recepten met gin (en zònder tonic) om je gasten heerlijk te verwennen.
5 x originele cocktails met gin
Cocktail met gin, basilicum en komkommer
Ingrediënten:
Gin
Suikersiroop
Limoen
Komkommer
Basilicum
Ijsblokjes
Bereiding:
Steek je glas zo’n twee minuten in de diepvriezer om het af te koelen.
Giet 2 hoeveelheden gin, 1 hoeveelheid suikersiroop en 3 gehalveerde basilicumblaadjes in het glas.
Meng alles samen tot de suiker is opgelost.
Voeg vervolgens 3 hoeveelheden limoensap toe (bij voorkeur vers), 3 schijfjes komkommer en zo’n 6 ijsblokjes. Meng dit alles met een lepel en voeg spuitwater toe.
Voeg een schijfje komkommer en basilicumblaadje toe om af te werken.
Tip:
Je kan de basilicum ook vervangen door munt.
Cocktail met gin en pompelmoes
Ingrediënten:
16 cl gin
45 cl sap van een roze pompelmoes
6 takjes verse rozemarijn
40 g suiker
Geschaafd ijs
Bereiding:
Koel de glazen.
Voor de siroop van rozemarijn, breng in een kleine pan 5 cl water met 40 g suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur, voeg 2 takjes rozemarijn toe en laat ongeveer 5 minuten trekken.
Haal de rozemarijn eruit en laat het mengsel afkoelen.
Verdeel 2 soeplepels rozemarijn siroop, het pompelmoessap en de gin over de glazen. Meng alles goed.
Werk af met geschaafd ijs en een takje rozemarijn.
Gin tonic met frambozen
Ingrediënten:
50 ml gin
150 ml tonic
Ijsblokjes
5 frambozen
Violetsiroop
Bereiding:
Vul een groot glas voor 3/4 met ijsblokjes.
Was de frambozen en voeg ze toe aan het glas.
Voeg de gin toe, en vervolgens de tonic. Voeg enkele druppels violetsiroop toe en meng alles met een soeplepel.
Gin fizz met yuzu
Ingrediënten:
50 ml gin
10 ml siroop van rietsuiker
20 ml vers yuzusap
1 fles Fever Tree Ginger Ale
1 takje rozemarijn
Bereiding:
Vul een glas met ijsblokjes om het te koelen.
Meng de gin, siroop van rietsuiker en yuzusap in een shaker die voor de helft met ijsblokjes is gevuld.
Haal de ijsblokjes uit het glas en vul met de inhoud van de shaker (behalve de ijsblokjes). Vul de shaker vervolgens met de Fever Tree Ginger Ale.
Voeg de Ginger Ale toe aan het glas.
Meng alles met een lange lepel en decoreer het glas met een takje rozemarijn en schijfje yuzu.
Gin ‘basil smash’
Ingrediënten:
16 blaadjes basilicum
90 ml gin
180 ml gemberlimonade
Ijsblokjes
Bereiding:
Leg de basilicumblaadjes in een kom
Voeg de gin toe
Plet de blaadjes tot hun smaak vrijkomt
Vul 4 glazen met het mengsel en voeg de gemberlimonade en ijsblokjes toe
Tip:
Voor een feestelijke variant, vervang je de gemberlimonade door champagne.