5 x trendy confituur

De beste confituur bestel je tegenwoordig gewoon online. Extra troef? Kleine oplages, een artisanale bereidingswijze met minder suiker en natuurlijk ook een keur aan originele smaakjes. Wij zochten vijf overheerlijke potjes uit.

1. Sinaasappel-whisky

Lara Van Parys van Point Rouge maakt al haar confituren zélf, zo natuurlijk mogelijk. Ze maakte een tijd geleden een drastische carrièreswitch: van communicatieverantwoordelijke tot fulltime confiturista. Haar sinaasappelconfituur met whisky is een klassieke smaakcombinatie uitgepuurd tot in de perfectie.

Point Rouge

2. Aardbei-Zwarte Parel van Genoelselderen

De Jambrouwerij ligt op nog geen kilometer van het befaamde wijnkasteel van Genoelselderen. Zij mixen hun aardbeien met 12 procent bubbels uit het kasteel et voilà: een topconfituur is geboren.

De Jambrouwerij

3. Campari-sinaas

Het Landhuys in Ruddervoorde is een gerenoveerde boerderij met 70 oude fruitbomen, waar Danny De Winter zijn ambachtelijke Jam Jam-confituren bereidt. Hoera voor de man die campari-orange bedacht als boterhamsmeersel!

Jam Jam

4. Cassis-pastis

Dé specialiteit van De Keukenkoets zijn speciale smaakcombinaties met veel fruit en weinig suiker. Het piepkleine bedrijfje experimenteert graag met verse kruiden, snoep en drank. Hun cassis-pastis is een heerlijke ode aan de zomer.

De Keukenkoets

5. Appel-karamel-Calvados

Boven de wolken verschijnen engeltjes met harpmuziek: de hemelse combinatie van appel, karamel én Calvados kan natuurlijk alleen maar uit de keuken komen van Callas Confiture, het bedrijf van Karen Depoorter.

Callas Confiture

Partner Content

Gesponsorde content