6 x de beste visrestaurants aan de Belgische kust

Waar kan je beter vis gaan eten dan aan onze kust? Hierbij verklappen we onze persoonlijke favoriete restaurants aan de Belgische kust. Niet verder vertellen!

 

1. Klemskerke: De Kruidenmolen

Wanneer sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Sergio Herman en Geert Van Hecke zélf een keer willen genieten van een lekker stukje vis, gaan ze eten bij De Kruidenmolen in Klemskerke. Het interieur van deze gezellige hoeve is ontworpen door de bekende interieurarchitect Lieven Musschoot.

De Kruidenmolen , Dorpstraat 1, 8420 Klemskerke.

De Kruidenmolen

2. Koksijde: 8Chef

In de trendy, loungy sfeer van 8Chef in Koksijde kun je verschillende tapas degusteren. Geen Spaanse toestanden echter, maar Belgische vishapjes. Een menu bestaat uit drie verfijnde amuses en daarnaast nog minstens twee hapjes. Er is een heel uitgebreide wijnkaart.

8Chef, Strandlaan 266, 8670 Koksijde.

8 Chef

3. Sint-Idesbald: Oh-Restaurant

De ‘Oh’ in de naam van Oh-Restaurant in Sint-Idesbald verwijst naar water, een element dat overal in het interieur geïntegreerd is. Blikvanger is de vijver midden in het restaurant. De gerechten zijn vernieuwend, oogverblindend mooi en altijd verrassend. De eigenaar is ook sommelier en dat merk je aan het interessante wijnaanbod.

Oh-Restaurant, Koninklijke Baan 289, 8670 Sint-Idesbald.

Oh-Restaurant

4. Wenduine: Chalet Westhinder

Aan het einde van het verharde wandelpad vanuit Wenduine richting De Haan, ligt Chalet Westhinder. Het is een verborgen parel in de duinen, recht op het strand. In dit uniek kader geniet je van eenvoudige visgerechten die zonder veel opsmuk worden geserveerd.

Chalet Westhinder, Westdijk, 8420 Wenduine-De Haan.

Chalet Westhinder

5. Blankenberge: De Oesterput

De Oesterput in Blankenberge begon als een groothandel in vis en schelpdieren. Vandaag is dit dé trekpleister voor foodies tot ver buiten ons land. Je schuift bij aan lange tafels en geniet van een royale portie kraakverse vis.

De Oesterput, Wenduinse Steenweg 16, 8370 Blankenberge.

De Oesterput

6. Duinbergen: Sel Gris

Chef Frederik Deceuninck leerde het vak in De Karmeliet en De Pastorale. Nu heeft hij met Sel Gris zijn eigen restaurant aan de Zeedijk van Duinbergen, dat in 2008 al een Michelinster kreeg. Hier proef je de kunstzinnigste en meest hedendaagse creaties met vis.

Sel Gris , Zeedijk 314, 8301 Duinbergen

Sel Gris

 

Ben je nu al aan het wegdromen van een zonnige zomer aan onze Belgische Kust? Dan doen wij er graag nog een schepje bovenop met een voorsmaakje van onze Kustspecial. Download dan hier enkele reeds uitgestippelde shoppingroutes en dé must-do’s van onze Feeling-gastvrouwen aan de Belgische Kust. 

 

Op zoek naar nog meer adressen aan onze kust?

De leukste beach bars aan onze kust 

6 x shoppen in Nieuwpoort

8 x shoppen in Knokke

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content