6 x eten dat je NIET mag opwarmen in de microgolfoven

Je kent het wel: een druk weekend, dus maar wat restjes opwarmen in de microgolfoven. Heel praktisch, maar in sommige gevallen gaat smaak en crunch verloren. Dit eten warm je beter NIET op in de microgolfoven.

1. Pasta

Pasta zonder saus is écht niet lekker als je het opwarmt in de microgolfoven. Wat je wel best doet? Maak hem warm door hem 30 seconden tot een minuutje in kokend water te laten baden. Saus warm je best op op het fornuis. Let wel op met pasta’s met roomsauzen, als je de temperatuur té hoog zet, scheiden de substanties, gevolg: een onsmakelijke saus.

Geen saus meer over? Probeer deze heerlijke pasta vongole

2. Ovenschotels

De restjes van die heerlijke ovenschotel hoef je niet zomaar in de vuilnisbak te kegelen, maar als je hem in de microgolfoven opwarmt, is hij veel te droog. Giet er daarom een beetje water over, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem in de oven op 160 graden. Controleer altijd even of het midden van je ovenschotel warm is, dat deel doet er namelijk het langst over om op te warmen.

3. Kip

Het lekkere crunchy korstje van je kip is verloren als je de kip in de microgolfoven opwarmt. Lem hem op bakpapier en bedek met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 190 graden en warm ongeveer 10 minuten op. Zo blijft je kip lekker krokant en droogt hij niet uit.

4. Frietjes

Doe.het.nooit. Je goudgele lekkere frietjes zijn vreselijk plat als je ze opwarmt in de microgolfoven. Ovenfrietjes kun je terug opwarmen in de oven. Maar gewone frietjes eet je beter à la minute op.

Probeer ook eens deze frietjes zonder aardappel

5. Steak

Zo zonde om een heerlijk stuk vlees te vernielen in de microgolfoven. Snij de steak liever een gelijke stukken, doe een beetje olie in een pan en warm hem daar in op. Laat hem niet te lang liggen, want dan verandert je à point steak in een kurkdroge bien cuit.

6. Pizza

Die heerlijke pizza wordt slap als je hem in de microgolfoven zet. Zet je oven op 190 graden en warm je pizza daar even in op. Zo smelt de kaas terug en blijft je bodem lekker crunchy.

Meer tips voor in de keuken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content