6 x weg van de wereld-terrasjes en bars

Op deze terrasjes geniet je niet alleen van een lekker hapje en drankje, maar je voelt je er ook echt even ver weg van de wereld. Wij geven je onze 6 favoriete adressen van terrassen en bars waar je even kan wegvluchten. 

1. Bosbrasserie in Brugge

Domein Beisbroek in Brugge is een 98 ha groot wandeldomein met een kasteel. Te midden van de bossen ligt Het Koetsenhuis, een brasserie met sympathiek terras. Hier kan je genieten van een gezellig terrasje, eet je eenvoudige snacks en slaatjes en drink je een frisse pint.

Het Koetsenhuis , Zeeweg 98, 8200 Brugge (Google Maps

Koetsenhuis

2. Geheime tuin in Elsene

Wie tijdens het spitsuur al over de Generaal Jacqueslaan reed in Elsene, kan zich waarschijnlijk moeilijk voorstellen dat er achter de gevels van wijnrestaurant Les Foudres een 1000 vierkante meter grote tuin en wijngaard schuilgaat. Te midden van het groen kun je genieten van een heerlijk glas wijn en een uitstekende, Frans getinte maaltijd met bijvoorbeeld sardines en sint-jakobsnoten. Dit allemaal op het terras van het restaurant! 

Les Foudres, Eugène Cattoirstraat 14, 1050 Elsene (Google Maps

Les Foudres

3. Chalet met uitzicht in Brussel

Je parkeert je wagen aan de rand van het Terkamerenbos. Je wandelt door het park naar het veerpont. Je steekt het meer over en komt zo bij Le Chalet Robinson. Hier neem je plaats op het terras met één van de mooiste uitzichten van Brussel. Op de kaart staan Belgische en mediterrane specialiteiten. In de namiddag kun je hier een pannenkoek of wafel eten met vanille-ijs en aardbeien.

Le Chalet Robinson , Steigerpad 1 (Terkamerenbos), 1000 Brussel (Google Maps

Chalet Robinson

4. Romantisch gasthof in Deinze

Een restaurant met terras nét naast de Leie en een haast eindeloos meanderend groen landschap? Romantischer dan dit wordt het niet. Bij Gasthof Halifax geniet je van een goede côte à l’os die op het open vuur wordt gegrild, een geroosterde kreeft of hoevekip en blijf je met plezier tot diep in de nacht zitten.

Gasthof Halifax, Emiel Clauslaan 143, Astene-Deinze (Google Maps

Gasthof Halifax

5. Groene smaakbom in Hamme

De Plezanten Hof is een restaurant met romantisch, groen terras, prachtig gelegen aan één van de mooiste inhammen van de Schelde. Chef Lieven Putteman werd voor zijn kookkunsten al geprezen door Michelin en GaultMillau. Niet te verwonderen als je de kaart bekijkt. Hier geniet je van een zeer eigentijdse, stijlvolle keuken bomvol smaak.

De Plezanten Hof, Driegoten 97, 9220 Hamme (Google Maps

Plezantenhof

6. Strak terras in Lokeren

Tussen de uitgestrekte landerijen in Daknam bij Lokeren, een afgelegen dorpje in het Waasland, ligt restaurant Tiecelijn. Hier speelde de fabel Van den Vos Reynaerde zich af. Tiecelijn is de naam van de raaf in het verhaal. In dit gezellig restaurant met stijlvol, strak terras geniet je van de hedendaagse Frans-Belgische keuken.

Tiecelijn, Daknam-Dorp 34, 9160 Daknam (Lokeren) (Google Maps

Tiecelijn
 

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content