7 genietadressen in de Westhoek

De Westhoek is altijd een topper. Als het nu om te sporten is, te genieten van het mooie landschap of de lokale gastronomie te ontdekken: je vindt er altijd je ding. We verklappen onze 7 toppers. 

1. Sporten in WO I

In Flanders Fields Museum toont de Eerste Wereldoorlog in al zijn beklijvende facetten. Het museum vind je in de imposante Lakenhalle op de Grote Markt van Ieper. Als je met vrienden afspreekt om samen te fietsen, is het Museumcafé het ideale trefpunt.

In Flanders Fields Museum – Grote Markt 34 – 8900 Ieper – Inkom: € 9/€ 5.

In Flanders Field Museum

2. Strandje in de stad

Restaurant Pacific Eiland ligt op een eilandje in de Ieperse Boterplas en is te bereiken via een brug. Je geniet er van een complete maaltijd of een hapje en een drankje. Je kunt er ook relaxen op het strandje en bootje varen.

Pacific Eiland – Eiland 2 – 8900 Ieper

Pacific Eiland

3. Massage on the road

Even ontspannen? Dat kan in de spa van Manoir Ogygia, een kasteeltje aan de rand van Poperinge. In de wellnessruimte op de bovenste verdieping kun je genieten van een massage of ontspannen in de sauna. Er zijn ook negen romantische kamers met eigen bubbelbad, plus een champagnebar.

Manoir Ogygia – Veurnestraat 108 – 8970 Poperinge

Massage: € 80 voor 1 uur – Kamers: vanaf € 165 voor 2 personen.

Manoir Ogygia

4. Klein dorp, grote kok

In het gehucht Elverdinge kan je in stijl je voeten onder tafel schuiven. Topchef Franky Vanderhaeghe heeft er zijn tweesterrenrestaurant Hostellerie Saint-Nicolas. Zeker reserveren!

Hostellerie St. Nicolas – Veurnseweg 532 – 8906 Elverdinge

Lunchmenu (weekdagen): € 46. Driegangenmenu: vanaf € 60.

Hostellerie Saint-Nicolas

5. Vlaamse wijn

Er wordt beweerd dat wijnbouw boven 50° breedtegraad praktisch onmogelijk is, maar Filip Decroix doet het toch, en met verve. In het dorpjeBoezinge kun je proeven van zijn lokale wijn. Wijngoed Zilver Cruys heeft een zomerterras met uitzicht over de wijngaarden. De perfecte locatie voor een glas.

Wijngoed Zilver Cruys – Diksmuidseweg 530 – 8904 Boezinge

Zilver Cruys

6. IJslands talent

In Ieper kun je het veelgeprezen restaurant Souvenir ontdekken. IJslander Vilhjalmur Sigurdarson ontdekte zijn passie voor lokale producten toen hij werkte in Hertog Jan en In De Wulf. Laat je verrassen: je krijgt alleen een 'menukaart' met een lijst ingrediënten...

Souvenir Restaurant – Surmont de Volsbergestraat 12 – 8900 Ieper

Driegangenmenu: vanaf € 35. Vijfgangenmenu: vanaf € 55.

Souvenir

7. Vintage koffie

Voor koffie of thee met gebak kun je naar het gezellige vintage koffiehuis Mimi's, met zomerterras. Er zijn ook  speciale soorten thee en koffie los te koop. 's Avonds kun je er terecht voor cocktails en fingerfood.

Mimi's – Boterstraat 45 – 8900 Ieper

Mimi's

Partner Content

Gesponsorde content