7 x aparte restaurants in Gent

Gent moet wel de creatiefste stad zijn van Vlaanderen en dat merk je ook als je de restaurants bekijkt. De stad Gent telt ontelbare atypische restaurants. Wij verzamelden de 7 meest originele en aparte restaurants in Gent waar je zeker eens een tafeltje moet reserveren. 

1. De Superette

Superette restaurant Gent

Aan de voordeur is de nostalgisch ingerichte bakkerij, waar je een brood, croissants of koekjes kunt kopen (€ 6,50 voor een groot brood). Verder hebben alle tafels in de Superette een opwindend uitzicht op de open keuken en de oven. Wij proefden bijna alles van de lunchkaart (sandwich met pastrami en zuurkool!) en popelen al om 's avonds een pizza of ander hoofdgerecht (Texel lam met prei en daslook!) te gaan degusteren in het restaurant in Gent.

De Superette, Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent

2. OAK

OAK restaurant Gent

Chef Marcelo Ballardin (OAK) laat zich inspireren door de Italiaanse, Braziliaanse en Aziatische keuken en kookt frisse gerechten met kruidige en krachtige smaken.Wij proefden gebakken makreel met een rokerige toets, zacht gedoseerde wasabi en een garnituur van avocado, brunoise van komkommer en rammenas met frisse vinaigrette. De prijzen van dit restaurant in Gent zijn erg democratisch.

OAK, Hoogstraat 167/001, 9000 Gent

3. Revue

Revue

Revue van chef Tom Mouton (vroeger brasserie Fou D’O in Gent) en zijn vrouw Stephanie Depaepe. Dit restaurant in het centrum van Gent serveert ‘small bites’ als voorgerecht zoals lekkere charcuterie en luxe-croques, klassieke salades en pasta’s samen met een uitgebreide selectie wijnen.

Revue, Nederkouter 1, 9000 Gent

4. Gillis

restaurant Gent Gillis

De broers Lukas en Omer Candries (een kok en een slager!) openden een vleesrestaurant met maar liefst acht verschillende rundrassen op de kaart. Het vlees is smaakvol gebakken volgens de regels van de kunst en mag ook rusten voordat het aan tafel wordt gebracht, waardoor het heerlijk mals is. Je krijgt er standaard drie klassieke sauzen bij (bearnaise-, bordelaise- en pepersaus), dik gesneden frieten en een slaatje. Verwacht geen hocus pocus, toeters of bellen, maar wel vakmanschap, goede producten en een warm onthaal. Typisch Gent en dat allemaal in Gillis

Gillis, Hoogstraat 23, 9000 Gent

5. De Vitrine

restaurant Gent De Vitrine

De Vitrine ontstond met het idee om een bistro in Gent in het leven te roepen. Al vlug toverden de chefs, die trouwens allemaal opgeleid zijn in restaurant In De Wulf, het om tot een creatief restaurant in het hartje van de Gent

De Vitrine, Brabantdam 134, 9000 Gent

6. Pakhuis

Pakhuis restaurant Gent

Restaurant Pakhuis kwam voort uit een oude opslagruimte. Wanneer je er zit te eten adem je de geschiedenis van de stad Gent in. Je krijgt dus veel meer dan enkel lekker eten in het Pakhuis. Tip: reserveer een tafeltje op een warme zomeravond op het terras van het restaurant

Pakhuis, Schuurkenstraat 4, 9000 Gent

7. Volta

Volta restaurant gent

Achter de gevel van een oud elektriciteitsgebouw in Gent gaat restaurant Volta schuil. Het team van chef kok chef Davy De Pourcq kaapte in 2013 de prijs weg voor 'Beste Groenterestaurant van het land'. De groenten komen namelijk recht uit de tuin van het Gentse restaurant én zijn dan nog weg! 

Volta, Nieuwe Wandeling 2b, 9000 Gent

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content