Altijd zin in een feestje, maar niet altijd zin om zelf te koken? Hier haal je kant-en-klaargerechten die de gastronomietest moeiteloos doorstaan.
Restaurant Boury – subliem geserveerd
Tim Boury is Chef van het Jaar bij GaultMillau. In zijn restaurant kun je gastronomische gerechtenafhalen op aanvraag. Je krijgt er een manual bij met een nauwkeurige uitleg hoe de gerechten moeten worden afgewerkt.
Pieter Lonneville werkte drie jaar bij Oud Sluis en vormde daarna een oude slagerij om tot zijn eigen restaurant annex eetwinkel met gerechten om mee te nemen. Je kunt er terecht voor originele aperitiefhapjes, een aperobuffet, oesters, minigerechtjes, voorgerechten en hoofdgerechten.
WAAR? Tête Préssée: Koningin Astridlaan 100,Sint-Michiels-Brugge
Rob the gourmet’s market – alleen top ingrediënten
Wie al eens ging winkelen bij ROB, weet hoe plezierig het is om niets anders dan topproducten uitgestald te zien. De ingrediënten uit deze geweldige delicatessensupermarkt worden ook bereid tot eigentijdse gerechtjes, die je ter plekke kunt afhalen.
Dit fantastische restaurant van topkok Broes Tavernier biedt nu al af en toe een kant-en-klaarformule aan om af te halen. Maar hou hen in de gaten, want ze zijn volop
bezig met de uitbouw van een eigen traiteurzaak aan de overkant van de straat.
Die zou waarschijnlijk eind dit jaar openen.
In Hasselt kun je al dertig jaar terecht bij Lobster, een gastronomische viswinkel/traiteurzaak. Hier bereiden ze heerlijk verse visgerechten, zoals grietfilet met champagnesaus en witlof. Ze zijn ook gespecialiseerd in sublieme kreeftbereidingen.
In het centrum van Gent is Peper & Zout een gerenommeerde traiteurzaak. Of je nu zin hebt in fingerfood, kleine gerechtjes of een heus banket, hier kan het allemaal.
Zowel in Sint-Idesbald, Nieuwpoort als Brussel kun je bij Dierendonck terecht voor fantastisch vlees dat zorgvuldig geselecteerd werd. Er is ook een klassieke selectie kant-en-klare bereidingen van topniveau.