7 x de beste luxe-traiteurs van België
Altijd zin in een feestje, maar niet altijd zin om zelf te koken? Hier haal je kant-en-klaargerechten die de gastronomietest moeiteloos doorstaan.
Restaurant Boury – subliem geserveerd
Restaurant Boury – subliem geserveerd
Tim Boury is Chef van het Jaar bij GaultMillau. In zijn restaurant kun je gastronomische
gerechten afhalen op aanvraag. Je krijgt er een manual bij met een nauwkeurige uitleg hoe de gerechten moeten worden afgewerkt.
WAAR? Restaurant Boury: Rumbeeksesteenweg 300,Roeselare
Tête préssée – lekker orgineel
Tête préssée – lekker orgineel
Pieter Lonneville werkte drie jaar bij Oud Sluis en vormde daarna een oude slagerij om tot zijn eigen restaurant annex eetwinkel met gerechten om mee te nemen. Je kunt er terecht voor originele aperitiefhapjes, een aperobuffet, oesters, minigerechtjes, voorgerechten en hoofdgerechten.
WAAR? Tête Préssée: Koningin Astridlaan 100,Sint-Michiels-Brugge
Rob the gourmet’s market – alleen top ingrediënten
Rob the gourmet’s market – alleen top ingrediënten
Wie al eens ging winkelen bij ROB, weet hoe plezierig het is om niets anders dan topproducten uitgestald te zien. De ingrediënten uit deze geweldige delicatessensupermarkt worden ook bereid tot eigentijdse gerechtjes, die je ter plekke kunt afhalen.
WAAR? Rob: Woluwelaan 28,Sint-Pieters-Woluwe
‘T Vijfde seizoen – nieuw en niet te missen
‘T Vijfde seizoen – nieuw en niet te missen
Dit fantastische restaurant van topkok Broes Tavernier biedt nu al af en toe een
kant-en-klaarformule aan om af te halen. Maar hou hen in de gaten, want ze zijn volop
bezig met de uitbouw van een eigen traiteurzaak aan de overkant van de straat.
Die zou waarschijnlijk eind dit jaar openen.
WAAR? ‘T Vijfde seizoen: Stationsstraat 9, Aalter
Lobster – vis, vis, verse vis
Lobster – vis, vis, verse vis
In Hasselt kun je al dertig jaar terecht bij Lobster, een gastronomische viswinkel/traiteurzaak. Hier bereiden ze heerlijk verse visgerechten, zoals grietfilet met champagnesaus en witlof. Ze zijn ook gespecialiseerd in sublieme kreeftbereidingen.
WAAR? Lobster: Fruitmarkt 12, Hasselt
Peper & zout – fingerfood of banket?
Peper & zout – fingerfood of banket?
In het centrum van Gent is Peper & Zout een gerenommeerde traiteurzaak. Of je nu zin hebt in fingerfood, kleine gerechtjes of een heus banket, hier kan het allemaal.
WAAR? Peper & zout: Kouter 150, Gent
Atelier Dierendonck – Toppunt van vlees
Atelier Dierendonck – Toppunt van vlees
Zowel in Sint-Idesbald, Nieuwpoort als Brussel kun je bij Dierendonck terecht voor fantastisch vlees dat zorgvuldig geselecteerd werd. Er is ook een klassieke selectie kant-en-klare bereidingen van topniveau.
WAAR? Atelier Dierendock: Katelijnestraat 24, 1000 Brussel
Door Evelien Rutten en Cleo Decoster
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier