7 x frietjes zonder aardappel

Niemand kan ze weerstaan, die goudgele smalle stukjes aardappel. We hebben het over frietjes. Jammer genoeg niet heel gezond en een dagelijkse portie is zeker af te raden. Maar om ze niet té hard te missen, geven wij je graag 7 gezonde varianten op de french fries.

 

1. Avocado frietjes

Avocado frietjes

Avocado is een vrucht die de laatste jaren zijn opmars gemaakt heeft. En terecht! De vrucht is super gezond door de vele voedingsstoffen die ze bevat. Dus als je geen zin hebt in guacamole of een salade, maak dan eens avocado frietjes. Overheerlijk!

 

2. Zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes

Niet iedereen is zot van zoete aardappel. Maar wacht maar tot je deze frietjes proeft! Je gaat je vingers willen aflikken. Wil je het eens uitproberen? Het recept is bijna net hetzelfde als gewone frietjes, maar gezonder natuurlijk.

3. Courgette frietjes

Courgette frietjes

Zoutig, hartig en lekker krokant. Zo vat je courgette frietjes samen. Er komt geen firteuse aan te pas, dus geen schuldgevoel als je niet kan stoppen met het eten van de ‘frieten’.

 

4. Wortel frietjes

Wortel frietjes

Waarom de traditionele frietjes niet eens inruilen voor de versie met wortel? Wortel frietjes bevatten veel minder calorieën dan de french fries, ogen zeer kleurrijk als hapje én zitten bomvol vitaminen. Het beste van alles? Het recept is doodeenvoudig en snel gemaakt.

 

5. Aubergine frietjes

Aubergine frietjes

Ooit er aan gedacht om frietjes te maken van aubergine? Probeer het zeker eens, crispy aan de buitenkant met een smeuïge binnenkant. Jong en oud is er dol op! Om het af te werken kan je er een heerlijk look – of yoghurt dipsausje bij serveren.

 

6. Pastinaak frietjes

Pastinaak frietjes

Pastinaak, familie van de wortel, maar net ietsje zoeter. Het is zo een veelzijdig groente, dat je het standaard in je koelkast moet hebben. Verras gasten (en jezelf) met dit recept voor verrukkelijke pastinaak frietjes. Lekker als snack of feesthapje.

 

7. Uienringen

Uienringen

Niet meteen het eerste waar je aan denkt om te eten (lees: slechte adem). Maar in Amerika vervangen ze frietjes al jaren door dit lekker én gezond alternatief. Oordeel zelf of jij uienringen een waardige vervanger vindt met dit eenvoudig recept.

Groenten van topkwaliteit is een must om mee te koken. Dus als je van plan bent om deze heerlijke groenten frietjes te maken, koop je best hier de lekkerste groenten.

Meer gezonde lekkernijen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content