Home Lifestyle Food 8 x lekker ontbijten in Antwerpen

8 x lekker ontbijten in Antwerpen

8 x lekker ontbijten in Antwerpen

Heb je een uitstap naar Antwerpen gepland? Begin je dag dan met een stevig ontbijt. In één van deze adresjes vind je naast lekkere koffie ook uitgebreide ontbijtmogelijkheden.

1. Vascobelo

Vascobelo

Bij Vascobelo maken ze hun eigen koffie die naar eigen zeggen Belgium’s finest is. De Vascobelo blends kan je gaan proeven of aankopen in de V-bar op de Antwerpse Suikerrui. Ze serveren ook lekker ontbijt in de hippe koffiebar. Een klassiek ontbijtmenu of een uitgebreider Vascobelo-ontbijt. Als je wil kan je er nog een glaasje champagne bij nemen. Wie maar een kleine honger heeft kan ook à la carte bestellen. Vroeg opstaan is niet nodig want bij Vascobelo kan je de hele dag ontbijten.

Tip: In Eindhoven en Amsterdam vind je ook een V-bar en als je fan bent van hun koffie kan je die ook online kopen.

Suikerrui 32 – 2000 Antwerpen – www.vascobelo.be

2. Tinsel

Tinsel

De relaxte sfeer van het Antwerpse Zuid vind je terug in ontbijt- en koffiebar Tinsel. Het Scandinavische, minimalistische interieur is de ideale omgeving om wakker te worden met een macchiato of een cappuccino in de hand. Voeg daarbij een stevig ontbijt met cake, taart, een muffin of een lekkere belegde boterham en je bent klaar voor een dagje shoppen in Antwerpen. Wil je nog een paar uurtjes doorzakken op het terras of in de loungehoek? Bij Tinsel kan je ook lekker lunchen of ‘s zomers genieten van waterijsjes en huisgemaakte iced tea.

Vlaamse Kaai – 2000 Antwerpen – www.tinsel.be

3. Copper

Copper

Copper is het soort koffiebar waar je ‘s morgens wil wakker worden met een kopje cappuccino en een vers geprinte krant. Al van ver in de straat val thet pand op met zijn lichtblauwe tegels tegen de gevel. Zaakvoerster Annemiek studeerde ooit metaalvormgeving en vond Copper wel een leuke, stoere naam. Even stoer is het interieur van de koffiebar met vintage spullen uit de jaren ’50 en ’60. Geniet er van een gezond ontbijt en lekker gebak of kom rond de middag langs voor een lunchpauze.

Belegstraat 80 – 2000 Antwerpen – www.facebook.com//copper

4. BLT

BLT

BLT staat voor breakfast, lunch en tapas. Voor al dit lekkers kan je terecht in de gezellige bar in de Antwerpse Lange Lozanastraat. Uniek is dat ze maar liefst 500 verschillende eibereidingen op de kaart hebben staan! Voor één van deze specialiteiten, maar ook voor een kop Vascobelokoffie of een kom havermoutpap met vers fruit stap je best even binnen in dit hip ontbijtadresje.

BLT – Lange Lozanastraat 292- 2018 Antwerpen – www.blt-antwerp.be

5. Kaffeenini

Kaffeenini

Eind 2014 opende het kleine zusje van de bekende koffiebar Barnini, Kaffeenini, in het modehart van Antwerpen, de Nationalestraat. Naast de verschillende koffiebereidingen, thee en huisgemaakte iced teas, heb je er ook een uitgebreid ontbijtaanbod. Van een traditioneel boke met choco tot een rijkelijk belegde bagel of een fruitontbijt. Een aanrader zijn de hartige flammkuchen, pannenkoekjes typisch uit de Elzas.

Nationalestraat 114a – 2000 Antwerpen – www.facebook.com//Kaffeenini

6. Klein

Klein

Klein, is een uniek ontbijtadresje in Antwerpen waar interieurdesign en de liefde voor lekker eten samenkomen. De eigenaars zijn een koppel dat al in hippe steden als Berlijn, Brussel en San Francisco woonde en recent verhuisde naar ‘t Eilandje in Antwerpen. Al die buitenlandse invloeden vind je terug in hun ontbijtrecepten. Elk weekend kan je er gaan brunchen, in de week werkt het duo aan zijn interieurprojecten.

Braziliestraat 23 – 2000 Antwerpen – www.facebook.com/kleinagency

7. Café Kamiel

Waar vroeger een bruin café lag, vind je nu de hippe ontbijt- en saladebar Café Kamiel. Vooral de brunch in het weekend lokt veel volk naar Café Kamiel je kan er onbeperkt aanschuiven aan het onbijtbuffet met lekkere, verrassende en verse producten. Het terras aan de rand van het park is de ideale plek om je zaterdag- of zondagmorgen door te brengen. Hond Kamiel snuffelt er ook soms rond.

Markgravelei 80 – 2018 Antwerpen – www.facebook.com/CafeKamiel

8. Lints: ontbijt en lunch

Een red velvet latte met rode biet, witte chocolade, melk en een dropje koffie? Daarvoor moet je bij Lints in Antwerpen zijn. Deze koffiezaak op het Mechelseplein biedt naast heerlijke koffie, vers geroosterd door Viva Sara, ook homemade limonades op basis van citroen of aardbei en verse sapjes van Jucy: vooral die met spinazie en komkommer is yum! Verder kan je hier terecht voor een ontbijt, high tea maar ook voor een lekkere lunch (wat dacht je van een frisse salade, croque of boterham van de week?) ben je bij Lints op de juiste plek. Pluspunt: het zaakje bevindt zich vlakbij de luxueuze shopping area van de Schuttershofstraat en Steenhouwersvest maar ook vintage koopjes in de Lange Koepoortstraat of de Kammenstraat gluren om de hoek.

Tearoom Lints: Vleminckveld 68, 2000 Antwerpen 

Lees ook: