Hotspots: 7 x lekker ontbijten in Gent

Gent telt heel wat hippe ontbijtadresjes en koffiebars. Als je nog op zoek bent naar een adresje om te gaan ontbijten in Gent, check dan zeker even dit lijstje.

Barista

Barista

Op twee adresjes in Gent kan je de lekkere koffie en cake van Barista gaan proeven. In het gezellige interieur wil je gewoon even pauzeren, wakker worden en genieten van het ontbijt. Het brood komt van biobakkerij De Trog en de koffiebonen in de molen zijn van branderij Deprez, de basis voor een gezond en stevig ontbijt als je de stad Gent gaat verkennen. Voeg daarbij vers gebak en hartige quiches en je bent de dag goed begonnen.

Hippoliet Lippensplein 25 & Meerseniersstraat 16 – 9000 Gent – www.mybarista.be

 

Gust

Gust

Voor ontbijt, lunch of take-away loop je binnen bij Gust in Gent. Niets is heerlijker dan ontbijten in de zetels van deze gezellige koffiebar. De american pancakes en de broodmandjes zijn een aanrader, maar je vindt er ook ander lekkers op de ontbijtkaart. Een vaste lunchkaart is er niet. Bij Gust beslissen ze de dag zelf wat de pot schaft.

Annonciadenstraat 4 – 9000 Gent – www.gustgent.be

 

Huize Colette

Huize Colette

Chocoladehuis annex tweedehandsboekenwinkel Huize Collette is een schattig ontbijtadresje in hartje Gent. Hier kan je ontbijten en even terug in de tijd gaan in art decostijl. Huize Colette is de ideale plek voor een koffieklets. Zaakvoerster Aline en Ottelien richtten het pand in met antieke spulletjes. Een gezellig huiskamer waar zowel literatuurliefhebbers als chocoholics het naar hun zin hebben.

Belfortstraat 6 – 9000 Gent – www.facebook.co/Huize-Colette

 

LKKR

LKKR

Bij LKKR in Gent zie je alleen maar blije mensen. Tevreden om het lekkere ontbijt, de goede broodjes en de heerlijke vruchtensappen. Een klein en fijn ontbijtadresje in hartje Gent. De sfeer is er heel relaxt en ze werken steeds met verse producten.

Botermarkt 6 – 9000 Gent – www.lkkr.be 

 

Biota

Biota

Fans van gezond biofood moeten gaan ontbijten bij Biota in Gent. De gerechten worden er bereid met lokale, biologische en glutenvrije ingrediënten. Alles is 100% huisgemaakt en vers. Vruchtensappen, koekjes, gebak en een gezonde boterham met een (h)eerlijke kop koffie is wat Aline en Cataline van Biota je ‘s morgens te bieden hebben in hun gezellige en gezonde foodbar.

Sint-Pietersnieuwstraat 194 – 9000 Gent –www.biota.be

 

STAMcafé by PainPerdu

STAMcafé by PainPerdu

Een grote glazen veranda met een design inrichting, gevuld met gezellige tafeltjes waar je je zo wil aanzetten om te ontbijten, dat is STAMcafé in Gent. Of je nu zoet of zout wil of liever uitgebreid wil brunchen, bij STAMcafé ben je welkom. Ook het aanbod koffies, vruchtensappen en home made iced teas is een aanrader. Natuurlijk is het uitzicht op de groene Bijlokesite ook ideaal om de dag te starten.

Godshuizenlaan 2 – Bijlokesite – 9000 Gent – www.facebook.com/stamcafegent

True Beans

True Beans

Ben je op zoek naar een echt stevig ontbijt? Ga dan voor een superfoodontbijt bij True Beans in Gent. Supersap, granola, vegan chocolate fudge bar of een yoghurt jar klinken ons in elk geval al aanlokkelijk in de oren. Naast heerlijke smoothies hebben ze ook supersmoothies. Een superadresje dus en dat in het hartje van de Gent.

Jan Breydelstraat 18 – 9000 Gent – www.truebeans.be

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content