7 x lekker ontbijten in Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de smaak en je kan er genieten van lekker eten van ‘s morgens tot ‘s avonds. Feeling zocht voor jou de lekkerste adresjes uit om te ontbijten in Hasselt.

Aroma

Aroma

Bij Aroma in Hasselt kan je elke dag vanaf 8u30 terecht voor een lekker ontbijt. Klein, groot of deluxe, aan jou de keuze. Het deluxe ontbijt moet je wel eventjes vooraf reserveren. Lekkere ontbijtkoeken, pistolets en natuurlijk Limburgse vlaai mogen niet ontbreken. De patissier van dienst bereidt ook dagelijks heerlijke macarons, misschien een leuk extraatje? Ideaal om je dagje Hasselt goed te starten.

Aldestraat 48 – 3500 Hasselt – www.aromahasselt.be

De Coeckepanne

De Coeckepanne

De Coeckepanne heeft een zeer uitgebreide ontbijtkaart. Je kan er zelf een ontbijt samenstellen of kiezen voor een menu zoals het hoeve ontbijt, Engels ontbijt, grootmoeders ontbijt of gezond ontbijt. Op reservatie kan je ook Coeckepanne ontbijt of Deluxe ontbijt bestellen met de specialiteit van het huis, pannenkoeken. Vanaf 10u30 kan je in De Coeckepanne ook gaan brunchen.

Schrijnwerkersstraat 10-12 – 3500 Hasselt – www.decoeckepanne.be

Café Manger

Café Manger

Om je ochtend in Hasselt goed te beginnen kan je tussen 9u en 11u binnenspringen bij Café Manger. De eigentijdse brasserie in hartje Hasselt serveert een lekker ontbijtmenu. Je kan kiezen voor een klein of een groot onbijt, maar het is ook mogelijk om je eigen onbijt samen te stellen. Met een glaasje cava erbij kan je dagje shoppen in Hasselt al niet meer stuk.

Maastrichterstraat 49/34 -3500 Hasselt – www.cafemangerhasselt.be

Maison Blanche

Maison Blanche

Een bekend ontbijtadresje tussen de Hasselaars is Maison Blanche. ‘s Avonds kan je er gaan dineren en ‘s morgen is het de ideale plek om rustig wakker te worden. Het interieur is zacht, modern en wit, met kussens op de banken en cosy zeteltjes. Voor een deluxe ontbijt betaal je er 22 euro, maar het is dan ook echt wel deluxe met huisgemaakte yoghurt, gerookte zalm, muesli, vers fruit,... Voor kinderen hebben ze leuke ontbijtboxen en voor wie wil is er ook een glutenvrije versie van het ontbijt.

Maastrichterstraat 82 – 3500 Hasselt – www.maison-blanche.be

Sweet Coffee

Sweet Coffee

Een deluxe ontbijt, fruit en yoghurt parfait, havermout met vers fruit, amerikaanse pannenkoeken, een lekkere smoothie of toch liever een stukje oreotaart? Dan kan je best gaan ontbijten bij Sweet Coffee op de Hasseltse Botermarkt. De koffiebar telt heel wat verschillende koffiebereidingen, thee en warme chocolademelk. Een zoet en gezond ontbijt, zoals de naam het zegt.

Botermarkt 15 -3500 Hasselt – www.sweet-coffee.be

Het Menneke

Het Menneke

Hotel en ontbijtbar Het Menneke in Hasselt is vernoemd naar de vele ‘mannekes’ in de stad zoals het Borrelmanneke, het Demermanneke en het Speculaasmanneke. In het gerenoveerde herenhuis uit 1900 kan je een nachtje doorbrengen bij een bezoek aan Hasselt, maar je kan er ook heerlijk gastronomisch ontbijten. Bij Het Menneke werken ze altijd met dagverse producten.

Maastrichterstraat 48 – 3500 Hasselt – www.hetmenneke.be

De Goei Goesting

De Goei Goesting

Nog een vaste waarde bij een bezoek aan Hasselt is restaurant De Goei Goesting. Tussen 8u30 en 10u30 voorzien ze een groot ontbijt of een luxe ontbijt met bubbels. Je moet wel even vooraf een seintje geven en reserveren. De specialiteiten zijn een healthy fruit ontbijt, een ontbijtbroodje ‘Goei Goesting’ met boerenbrood, hoevespek en eitjes of een luxe-ontbijt met pecankoek, abrikozenconfituur.

Zuivelmarkt 18 -3500 Hasselt – www.degoeigoesting.be

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content