7 x verrassend ontbijten in Brugge

Brugge is gekend om zijn middeleeuws verleden of romantische boottochtjes, maar wist je dat er ook heel wat hippe ontbijtadresjes zijn? Feeling maakte voor jou een lijstje.

Sanseveria Bagelsalon

Sanseveria

De tijd dat de sanseveria een saaie potplant was is voorbij. Vandaag sieren ze de vitrine in het hippe Sanseveria Bagelsalon in Brugge. Hier kan je ontbijten in een interieur op grootmoeders wijze. Naast viennoiserie kan je er ook ontbijtmanden bestellen inclusief een fles bubbels. Natuurlijk zijn er ook speciale onbijtbagels, Hollie en Leon liggen alvast op je te wachten. Een hip adresje in de middeleeuwse stad Brugge.

Predikherenstraat 11 – 8000 Brugge – www.sanseveria.be

Books & brunch

Books and brunch

Op de Brugse Garenmarkt kan je de hele dag door ontbijten bij Books & Brunch. In de tweedehandsboekenwinkel annex ontbijtbar serveren ze Franse croissants, Engelse sausages of een klassieke pistolet. Alle producten zijn organisch, biologisch en natuurlijk dagvers. Met een nieuw boek erbij kan je optimaal ontspannen en je dag starten.

Garenmarkt 30 – 8000 Brugge – www.booksandbrunch.be

Jus et tartine

Jus et tartine

Voor een uitgebreid ontbijt in Brugge moet je bij Jus et tartine zijn waar ze heus meer dan enkel sapjes en boterhammen serveren. Een typisch Brugsch ontbijt, een bourgondisch ontbijt of een ontbijt boordevol vitamientjes? Vanaf 8u ‘s morgens staan ze in deze gezellige ontbijtbar voor je klaar.

Jan van Eyckplein 3 – 8000 Brugge – www.jusettartine.com

Le Pain Quotidien

LPQ

Een verse, eenvoudige, gezonde en lekkere ontbijtkeuken vind je altijd bij Le Pain Quotidien. Wat ooit startte als een ambachtelijke bakkerij in de Brusselse Dansaertstraat heeft nu gemeenschappelijke tafels verspreid over heel Europa. Ook in het oude Brugge ligt een Pain Quotidien waar je lekker kan gaan ontbijten. Vers gebakken brood, bio croissants of chocoladebroodjes, granola of een eitje. Ga zeker eens de ontbijtkaart in deze gezellige ontbijtbar ontdekken.

Philipstockstraat 21 – 8000 Brugge – www.lepainquotidien.be

Li O Lait

Li O Lait

Bij Li O Lait in Brugge serveren ze nog echte filterkoffie uit grootmoeders tijd met ambachtelijk geroosterde bonen. Het interieur doet je ook al herinneringen ophalen met het bloemetjesbehang en de comfortabele zeteltjes. Kies één van de vele koffies op de kaart en neem er een lekker ontbijtbagel bij. Ideaal om je bezoekje aan Brugge te beginnen.

Dweersstraat 30 – 8000 Brugge – www.liolait.be

Patisserie Prestige

Patisserie Prestige

Een ontbijtmenu nemen of gewoon à la carte ontbijten kan je bij Patisserie Prestige. De inrichting van een luxueuze tearoom en de heerlijke geur van gebak maken het tot een ontbijtplek die helemaal past in de romantische sfeer van Brugge. Vergeet niet te proeven van de patisserie, de specialiteit van het huis. Een goede tip voor zoetebekken.

Vlamingstraat 12 – 8000 Brugge – www.prestigebrugge.be

‘t Eekhoetje

't Eekhoetje

In een typisch Brugs rijtjeshuis vind je ‘t Eekhoetje, een brasserie en tearoom die lekker ontbijt serveren. Het landelijke interieur doet je verlangen naar een stevig ontbijt. Je hebt de keuze uit een uitgebreide kaart. Naast menu’s kan je ook à la carte bestellen. Op het gezellige binnenterras is het ‘s zomers heerlijk om wakker te worden met een kop koffie.

Eekhoutstraat 3 – 8000 Brugge

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content