Home Lifestyle Food 9 x lekker eten in deze restaurants in Brussel

9 x lekker eten in deze restaurants in Brussel

9 x lekker eten in deze restaurants in Brussel

Onze hoofdstad biedt onderdak aan vele uiteenlopende restaurants die een voor een écht heerlijk eten serveren. Of je nu Italiaans, Belgisch, Frans of Amerikaans wil eten, in Brussel komt iedereen aan zijn trekken.  Onze redactie zocht 9 lekkere restaurants waar je zeker eens moet gaan eten. 

1. Fornostar

De fans van Italiaans eten moeten zeker eens langsgaan bij Fornostar. Dit restaurant met de blitse naam serveert een brasseriekeuken vlakbij de Brusselse Vismarkt. Het eten wordt opgediend in een hip designinterieur.  Als het goed weer is, kan je ook een hapje eten op het terras buiten.

Fornostar, Brandhoutkaai 65, 1000 Brussel

Fornostar

2. Royal Brasserie Brussels

Dit restaurant serveert een Belgische en Franse keuken. Je kan er zelf je gerecht samenstellen. Wil je aardappelen, puree of toch meer zin in frietjes? Geen probleem: je beslist zelf. Royal Brasserie ligt ook op een wandelafstand van de Vismarkt en de Dansaertstraat, een ideale ligging dus om nadien nog een stapje in de wereld te zetten.

Royal Brasserie Brussels, Vlaamsesteenweg 103, 1000 Brussel

Royal Brasserie Brussels

3. Manhattn’s

In dit hamburgerrestaurant waan je je meteen in New York City! Je kan er hamburgers eten die geïnspireerd zijn op ‘The Big Apple’.  Heb je zin in een ‘Empire Burger’, ‘Gatsby Burger’ of toch liever een ‘Brooklyn Veggie Burger’? Ga dan vlug een hapje eten in hamburgertent Manhattn's in Brussel.

Manhattn’s, Louiselaan 164, 1000 Brussel

Manhattn's restaurant Brussel

4. Le Fou Chantant

Het recept van dit restaurant in Brussel: een piano, Franse chassons, lekker eten en verrukkelijke wijn. Le Fou Chantant is perfect voor een gezellig avondje uit met vrienden. Een tip wanneer je niet gewoon aan tafel wil zitten.

Le Fou Chantant, Avenue De Fré 176, 1180 Ukkel  

Le Fou Chantant Brussel
 

5. Comocomo Brussels

Altijd al gedroomd om eens in een restaurant te gaan eten waar het eten op een rolband staat? In Comocomo kan je je dromen waar maken. In dit restaurant serveren ze tapas. Wanneer je eentje wil proeven, hoef je het maar gewoon van de band te nemen. Achteraf tellen ze het aantal lege bordjes en krijg je de rekening.

Comocomo, Antoine Dansaertstraat 19, 1000 Brussel

Comocomo Brussel

6. De Noordzee

Wanneer je zin hebt in een lekker stukje vis, ga dan naar De Noordzee. Aan het Sint-Katelijneplein in Brussel kan je rechtstaan aan de bar van het restaurant. Je bestelt een wijntje (of meteen een fles) en  je bestelt de lekkere oesters of de verrukkelijke garnaalkroketten. Ideaal om je zondag door te brengen!

De Noordzee, Sint-Katelijnestraat 45, 1000 Brussel

Noordzee Brussel

7. Skievelat

Dit restaurant in Jette serveert een keuken waar iedereen zijn gading vindt. De moeilijke eters kunnen hier dus zeker een lekker gerecht kiezen van de uitgebreide menukaart. Het eten in de Skievelat is lekker, eenvoudig én je betaalt er een redelijke prijs voor.  Wanneer je in het centrum bent, kan je ook een tafel reserveren bij de vestiging in het centrum van Brussel (zijstraat van de Grote Zavel) .

Skievelat, Wandstraat 49, 1020 Brussel

Skievelat Brussel

8. Pistolet

Het doel van dit restaurant: de pistolet, een op en top Belgisch product in ere te herstellen. In Pistolet wordt enkel met artisinale én Belgische producten gewerkt. Zo willen ze de Belg ook laten kennismaken met echt Belgisch eten.

Pistolet, Joseph Stevensstraat 24-26, 1000 Brussel
Pistolet Brussels
 

9. Chalet Robinson

Chalet Robinson vind je diep in Ter Kamerenbos. Het restaurant is omringd door groen en natuur. Voor je Chalet Robinson bereikt moet je de oversteek maken op een speciaal gebouwd vlot. Nadien kan je genieten van de lekkere keuken van het restaurant. Als het goed weer is, kan je een stoel buiten huren en een dag lang genieten van de natuur die ook in Brussel te vinden is.

Chalet Robinson, Steigerweg 1, 1000 Brussel

Chalet Robinson Brussel

Lees ook :