Daar zijn die heerlijke zomerse temperaturen weer! Hoog tijd dus om te genieten van wat verfrissing. Een heerlijk ijsje of verfrissende drankje hoeft niet gelijk te staan aan een caloriebom, dat bewijzen deze heerlijke, gezonde verfrissers.

FROPS

FROPS zijn met hun 50 calorieën per ijsje de perfecte vervanger van roomijs. Bovendien bevatten ze geen geraffineerde suikers, gluten of artificiële kleur- of
smaakversterkers. Daarnaast zijn ze perfect voor wie met lactose-intolerantie kampt en toch wilt genieten van een ijsje, want er zit geen melk of room in. Zin in gekregen? Je kunt ze kopen bij de pop-up Bali Beach in Knokke of online bestellen via deze website.

Ice Crime

Toch liever roomijs? De ijsjes van Ice Crime bevatten geen toegevoegde suikers. Ze bevatten bovendien slechts 96 calorieën per ijsje en zijn gezoet met stevia. Bovendien bevatten ze geen kunstmatige zoet-, smaak- of kleurstoffen. Ze zijn verkrijbaar in de meeste supermarkten.

Simone à soif

Met dit weer grijpen we al snel naar een suikerrijke frisdrank, gelukkig zijn er tegenwoordig gezondere alternatieven, zoals deze hydrolade van Simone à Soif. Een hydrolade is een 100% natuurlijk drankje op basis van stoom uit planten (hydrolaten), gemixt met versgeperste groenten- en fruitsappen en met water. Het resultaat: drankjes die minder dan 20 calorieën bevatten én geen suikers of andere zoetstoffen bevatten. Bovendien nog eens lief voor het milieu, als dat geen win-win is. Te verkrijgen bij Bio-Planet en in deze verkooppunten. 

Meer tips voor een warme zomerdag: