Steeds meer mensen verlekkeren zich aan de veelzijdigheid van de Aziatische keuken en in Antwerpen heb je heel wat goede restaurants. Hier moet je zijn als je van pikant, zuur, umami én zoet houdt.

Onze favoriete Aziatische restaurants in Antwerpen

1. JanYa Thai Wok

Een prima Thais restaurant in Antwerpen is JanYa, in een zijstraat van de Grote Markt. Proef hier zeker hun Som Tam; een Thaise papayasalade met wortelen, slaatje, verse chilipepers en nootjes aan de democratische prijs van € 13. In de zomer hebben ze een klein, fijn terrasje maar ook om gerechten af te halen is JanYa helemaal top.

JanYa Thai Wok – Wisselstraat 1.

2. Mico & Jon

Progressieve Aziatische voeding‘, meer lees je niet op de website van Mico & Jon. Erheen dus, om te proeven van hun verrukkelijke dumplings, shiitake taart of matcha tiramisu. Prachtig ingericht bovendien!

Mico & Jon – Kloosterstraat 13.

3. Nuoc Mam

Een authentiek Aziatisch restaurant is Nuoc Mam, gespecialiseerd in gezonde Vietnamese gerechten. Proef hun starters om te delen en bestel daarna één van hun heerlijke gerechtjes (er is veel keuze!) als lemongrass beef, kip courgette, zoete aardappel met asperges, gegrild buikspek of lamskoteletten ondergedompeld in een heerlijk Vietnamees smakenpalet.

Nuoc Mam – Volkstraat 72G.

4. Cuichine

Het pas verhuisde Cuichine zit nu op de Draakplaats in Zurenborg. Het Aziatisch restaurant van Szelim Man (41) en Chuck Tang (39), ze hebben beiden uit Hongkong geëmigreerde ouders, brengt de Chinese keuken in een moderne setting; géén klassieke eettempeltje met lampions dus. Hun gelakte pekingeend is volgens velen onklopbaar maar proef hier zeker ook hun zwartpootkip, woks en als toetje de sesamoliebollen. Hier kom je vast nog eens terug!

Cuichine – Draakplaats 3.

5. BÚN

Wie zin heeft in de Vietnamese keuken moet zeker eens langsgaan bij BÚN: een gedistingeerd en sfeervol restaurant in de Antwerpse Volkstraat dat de Aziatische keuken met een meer gastronomische Franse en verfijnde Zeeuwse cuisine combineert. Oorspronkelijk opende ‘fusion koppel‘ Huibrecht Berends – voormalig lid van Sergio Herman’s keukenstaf bij Pure C – en zijn partner Hoa Truong een kleinere vestiging van ‘BÚN’ nabij het Mechelseplein, die zich specialiseert in Vietnamese streetfood.

Toen dat concept helemaal op de rails stond, vond het koppel het tijd om hun Aziatische fingerfood met Belgische invloeden, een niveautje hoger te tillen en een tweede vestiging te openen die voluit voor de kwalitatief hoogstaande culinaire ervaring ging: BÚN, bar & restaurant. Een echte aanrader voor iedereen met een hart voor het Aziatische smakenpalet.

BÚN – Volkstraat 43.

6. Overzee

Wie verzot is op de Zuid-Oost Aziatische keuken, moet zeker ook eens binnenspringen bij Overzee in Zurenborg. Op het menu niet alleen de bekende toppers als huisgemaakte dim sums of groene en rode curry’s, ook meer écht traditionele gerechten die in het westen nog niet zó wijdverbreid zijn. Wat dacht je van een sappige stukje ‘Moo grob’ – oftewel krokant buikspek – of ‘Pla Manao’ – gestoomde zeebaars met limoen?

Overzee – Dageraadplaats 7-8.

7. Camino

Nog meer de hippe Aziatische toer op kan je bij Camino. Het gezellige zaakje op het Antwerpse Munthof specialiseert zich in Koreaanse comfortfood. De kaart is niet héél uitgebreid, maar alles wat je erop kan vinden is dan weer wel absoluut de moeite waard. Van de gegrilde aubergine met sesamzaadjes tot Porkbun met kimchi en quochuang en de banana cream pie als dessert: het smakenpalet bij Camino zit goed.

Camino – Muntstraat 4.

Meer restaurants in Antwerpen: