Balls & Glory van Wim Ballieu verkozen tot meest innovatieve restaurant van België

Gisterenavond werden voor de derde keer de Concept Restaurant Awards georganiseerd. Deze keer trok Leaders Club, de organisatie van deze verkiezing, naar de prachtige Bijloke site in Gent en deelde daar 5 awards uit. Het eigenzinnige ‘gehaktballenrestaurant’ van Wim Ballieu won de eerste prijs en mag België gaan vertegenwoordigen op de internationale awards. Ook Ellis Gourmet Burger (Knokke & Brussel) en Hopdog (Brussel) vielen in de prijzen.

Goud voor Gent

Niet alleen werd de derde editie van het gala georganiseerd in Gent. Ook een Gents concept ging naar huis met de eerste prijs. De charmante Wim Ballieu wist het publiek en de jury te overtuigen van zijn restaurantconcept 'Balls & Glory'. Hij zette zes maanden geleden de gehaktrevolutie in gang met zijn huisgemaakte ballen gevuld met zijn favoriete ingrediënten zoals kervel-pancetta, witlof-mosterd of appel-geitenkaas.

Elke genomineerde kreeg drie minuten om zijn restaurantconcept te verdedigen en er werden kritische vragen gesteld door een professionele jury, voorgezeten door Hans Steenbergen, Herman Konings, Daniel Krug en Marc Declercq. Balls&Glory wist het beste te overtuigen, en het Brussels Hopdog en Ellis Gourmet Burger eindigden op twee en drie.  De Belgian Hospitality Award ging naar de stichters van de natuurlijke fastfoodketen Exki.

Derde keer Concept Restaurant Awards Gala

De tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards werden voor de derde keer uitgereikt door Leaders Club België, een professioneel platform van restaurateurs en aanverwante industriële pijlers. De tachtig leden vertegenwoordigen meer dan 600 restaurants.

Sinds 2002 deed België, onder de vleugels van Frankrijk, mee aan de Franse competitie 'Les Palmes de la Restauration'. Na zes jaar was de tijd rijp om net zoals Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Rusland een eigen competitie op te zetten. Met deze competitie wil de Leaders Club aantonen hoe creatief en inventief de restaurant-sector in België is.

NB

Partner Content

Gesponsorde content