Begin dit jaar geopend, nu al een Michelinster

De Michelinsterren zijn opnieuw uitgereikt. In België krijgen 11 restaurants een eerste ster, waarvan 9 zaken voor het eerst. Daarbij onder andere Colette in Westerlo en Castor in Beveren-Leie. Onze foodspecialist Evelien Rutten bracht er begin dit jaar al een bezoekje. Wij kijken met plezier even terug.

 

Onze foodredacteur Evelien Rutten is altijd op zoek naar de beste adresjes voor een heerlijke hap, een prachtig restaurant of een chef die we zeker in de gaten moeten houden. Haar tips deelt ze graag met de Feeling-lezeressen.

Castor

Begin dit jaar trok ze naar Castor in Beveren-Leie en ze was onder de indruk. Maarten Bouckaert (33) en zijn vrouw Stefanie Vandewalle (34) runnen de zaak sinds 7 januari. Hij leerde de afgelopen zes jaar de kneepjes van het vak bij Hof van Cleve (nog steeds 3 sterren). Gault&Millau bekroonde Maarten al tot ‘jonge chef van het jaar’. Nu haalt het restaurant een eerste Michelinster. “Hij weet klassiek raffinement zeer mooi te combineren met moderne ideeën en associaties”, aldus Michelin. Wat een puike prestatie. Lees hier het interview uit de februari-editie van Feeling. 

Colette

In diezelfde periode bezocht ze Colette, het restaurant van Thijs Vervloet (25) en zus Sofie (36) in Westerlo. Ook zij scoren nu, enkele maanden na opening al hun eerste ster. Thijs was voor hij zijn restaurant opende twee jaar souschef van Viki Geunes in ’t Zilte. Zus Sofie werkte als communicatie-en evenementenverantwoordelijke. Lees hier het interview uit de februari-editie van Feeling. 

Ook deze restaurants kregen een eerste ster

  • Vol-Ver – Marke
  • Kelderman – Aalst
  • ’t Korennaer – Nieuwkerken-Waas
  • Bozar Brasserie – Brussel
  • La Villa Emily – Elsene
  • Quadras – Sankt-Vith
  • Wine in the City – Jette
  • La Villa des Bégards – Embourg (nieuwe ster wegens verhuizing, maar had al een ster)
  • l’Impératif – Roucourt (nieuwe ster wegens verhuizing, maar had al een ster)

Tweede ster

Mosconi in Luxemburg steeg van 1 naar 2 sterren.

Drie sterren

Geen enkel restaurant steeg dit jaar van twee naar drie sterren in België. Dat wil dus zeggen dat Hof Van Cleve in Kruishoutem en Hertog Jan in Zedelgem de enige Belgische restaurants zijn in België met drie sterren, na de sluiting van De Karmeliet.

Ook ontdekken wat de beste restaurants zijn volgens Gault&Millau? Dat kan hier.

Meer artikels voor foodies:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content