Een uitstapje naar Kortrijk op de planning staan? Ontdek dan zeker de culinaire geheimen van dè West-Vlaamse Leiestad. Reserveer een tafeltje bij deze 7 restaurants in Kortrijk en geniet van het beste wat de stad te bieden heeft.

7 x restaurants in Kortrijk

1. Restaurant Damier

In hotel Damier op de Grote Markt kan je terecht in het gelijknamige restaurant. Een verblijf in het hotel is zeker geen vereiste om te kunnen proeven van de pure en smaakvolle keuken die het restaurant te bieden heeft. En dat in een gezellig en stijlvol decor. Naast het restaurant is er ook brasserie Damier, waar je terecht kan voor de iets klassiekere keuken, maar steeds met moderne toets.

https://www.instagram.com/p/B9pTl2_p_aQ/

Grote Markt 41, 8500 Kortrijk, reserveer hier

2. Nude

Nude is een hip restaurant waar het concept sharing is caring centraal staat. Bestel een selectie aan gastronomische gerechtjes en deel ze met je tafelgenoten. Deze gerechtjes krijgen de naam mezzekleine gerechtjes uit de Midden-Oosterse keuken. Denk aan combinaties zoals huisgemaakte hummus met tandooribrood en bulgur balletjes gevuld met kalfsvlees. Als omkadering kiest het restaurant voor een industrieel decor met de nodige aandacht voor luxe en – je raadt het al – nude tinten.

Casinoplein 15, 8500 Kortrijk, reserveer hier

3. Taste and Colours

Zoals de naam al doet vermoeden, tovert chef Dirkjan Decock van Taste and Colours veel smaak en kleur op je bord. Iets wat je kan zien gebeuren vanop de eerste rij, dit restaurant heeft namelijk een volledig open keuken. Je hoeft je tafel niet te verlaten om te zien hoe de unieke, kwalitatieve producten worden samengebracht achter het fornuis. Dit prachtige samenspel van smaken werd dan ook rijkelijk beloond met een 15/20 score in de Gault&Millau: één van de toprestaurants in Kortrijk dus.

Groeningelaan 22, 8500 Kortrijk, reserveer hier

4. Restaurant Vincent

Fan van de klassieke Belgische keuken? Dan kan je op de Oude Markt, in het hartje van Kortrijk, terecht bij Restaurant Vincent. In een gezellige en sfeervolle omkadering kan je heerlijk genieten van klassiekers als paling in ‘t groen of Belgische Witblauw rundsfilet. De ideale afsluiter na een dagje shoppen.

Grote Markt 20, 8500 Kortrijk, reserveer hier

5. Trattoria La Bicicletta

Je waant je zo in Italië in het historische centrum van Kortrijk bij trattoria La Bicicletta. Chef Matthieu Beudaert van restaurant Beudaert schakelde in volle coronatijd over op het zomerconcept La Bicicletta, inclusief charmant binnenpleintje. Op het menu staan Napolitaanse pizza’s, huisgemaakte focacia en – als we nog wat plaats vinden – heerlijk authentieke Italiaanse gelato. Andiamo?

Sint-Maartenskerkhof 8, 8500 Kortrijk, reserveer hier

6. Va et Vient

Mensen komen en gaan bij restaurant Va et Vient, een urban restaurant in de schaduw van de Broeltorens mèt stadsterras aan het water. Dit restaurant serveert originele gerechten met seizoensgebonden producten. De keuken is, zoals chef Matthias Speybrouck het zelf verwoordt: ‘ruw en verfijnd’.

Op de eerste verdieping vind je bovendien een stijlvol ingerichte ruimte die je kan reserveren voor onder andere vergaderingen, presentaties en huwelijken.

Handboogstraat 20, 8500 Kortrijk, reserveer hier

7. ViEr

Restaurant ViEr staat voor culinair genieten in een historische omkadering. Het restaurant is namelijk gelegen in het historische pand van de voormalige Sint-Vincentiuskliniek, vlakbij het Begijnhofpark. De kloostergang en de refter van het ziekenhuis kregen een moderne update, maar enkele elementen – zoals de prachtige tegelvloer – bleven behouden. De locatie zit dus goed. Maar ook het eten voldoet aan alle verwachtingen. Chef Sebastien serveert – zoals hij het omschrijft – een pure productkeuken. Met andere woorden: gerechten boordevol smaak om het leven te ViEren.

Begijnhofpark, 8500 Kortrijk, reserveer hier

 

Meer lezen:

Openingsbeeld van Getty Images.