Onze picknickmand stond natuurlijk al làng klaar en mag nu eindelijk mee op stap. Zin in een ommetje door de natuur voor je jezelf neervlijt in het gras? Maak je voortaan geen zorgen meer over de temperatuur van je rosé of cava; en wel door deze geniale uitvinding.

Hét picknickdrankje bij uitstek

Generatie nu drinkt niet langer uit een fles als ze op stap gaat. Om op elk tijdstip van de dag te kunnen genieten van een fris wijntje, werd rosé en cava uit blik in het leven geroepen; een prima alternatief dat niet loodzwaar is en makkelijker fris blijft.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
De voordelen van wijn in blik

Wie wat sceptisch tegenover blikjes staat, proberen we graag overtuigen door de voordelen op te sommen. Gaan we:

  1. Je maakt geen glazen vuil.
  2. Handig als je alweer een wijnopener vergat!
  3. Klungelen mag, want er is geen gevaar voor glasscherven.
  4. De blikjes bestaan uit gerecycleerd aluminium die de wijn beschermen tegen zonlicht waardoor-ie langer koel blijft dan in een fles.
  5. Een blikje van 250 ml is klein genoeg om alles fris te houden, en groot genoeg voor een inhoud van twee glazen wijn.
  6. Het is volledig coronaproof!

Enkele frisse opties waaruit je kan kiezen:

Plus One Rosé van Mathieu Terryn

Om de zomer van 2020 op te leuken, bedacht Mathieu Terryn (frontman van Bazart) Plus One Rosé. Samen met wijnimporteur Young Charly en wijnmaker Artadi creëerde hij een fruitige roze wijn uit Spaanse Garnacha-druiven. Die goot hij in een blikje zodat je ‘m overal mee naartoe kan nemen. Je kiest uit standaard rosé of rosé bubblé.

€ 16 voor 4 blikjes via plusonewine.be. Per box doneert Plus One Rosé € 1 aan “Live 2020” om de livemuzieksector te steunen.

Rosé in blik van The French Kiss Club

Dit roséwijntje van het Belgische The French Kiss Club wordt gemaakt van Franse druiven met een fruitige afdronk. Old skool roséliefhebbers gaan voor het volle aroma van de klassieke rosé (12,5%) en zij die extra bubbels willen, kiezen voor de bubbly (7,5%) variant.

Voor een ‘experience pakket’ met 2 blikjes rosé, 2 blikjes rosé met bubbels, 2 onderzetters en 2 koozies (koelhoudend jasje voor je blikje) betaal je € 24 via thefrenchkissclub.com.

BeFrizz mousserende wijn van Codorníu

Ook het Spaanse Codorníu springt mee op de blikjeskar met twee mousserende wijnen. De BeFrizz White is een witte mousserende wijn met tonen van witte perzik, citroen, limoen en bloemen. In de mond doet de wijn denken aan rijpe perzik, suikermeloen en nectarine, met fijne, zachte bubbels en een duidelijke citrusafdronk. BeFrizz Rosé is een lichtroze mousserende rosé met aroma’s van helderrood fruit en rode appel, met fijne, zachte bubbels en een duidelijke citrusafdronk.

€ 3,99 per blikje bij Delhaize.

Meer picknickfun!