Chocolatier Pierre Marcolini opent pop-up store in Gent

Chocoladeliefhebbers, opgelet: Pierre Marcolini, bekend bij elke foodie met een hart voor de betere praline, opende in Gent onlangs een pop-up store vol zoete lekkernijen.

Door op de gevel niet alleen z'n naam, maar ook de woorden 'chocolatier' en 'cacaobrander' te vermelden, wil Marcolini aandacht vestigen op het feit dat hij één van de weinige chocolatiers is die zijn cacaobonen nog zelf selecteert en brandt, en daardoor het volledige productieproces van boon tot chocolade persoonlijk controleert.

Wat dat betreft, is Marcolini een beetje een buitenbeentje. Waar de meeste chocolatiers gebruik maken van chocolade die door één van de grote wereldspelers, zoals Callebaut, geproduceerd worden, werkt Marcolini uitsluitend met bonen afkomstig van duurzaam gerunde cacaoplantages waarvan hij de eigenaars persoonlijk kent, en brandt hij zijn bonen zelf, in een cacaobranderij in Haren bij Brussel.

Het was trouwens door het productieproces van zo nabij te beleven dat Pierre Marcolini op het idee kwam voor zijn meest recente creatie: de 'Primitieve Chocolade'. Hij merkte op dat fijngeperste cacaomassa (chocolade in z'n beginstadium) eigenlijk heel interessant was qua smaak en textuur, een ervaring die hij graag met zijn klanten wilde delen.

Primitieve Chocolade, met z'n brute uiterlijk maar subtiele smaak, zal te koop zijn in de nieuwe Gentse pop-up winkel, maar uiteraard ook in de andere verkooppunten van Marcolini.

De Marcolini pop-up store bevindt zich in de Gebroeders Vandeveldestraat/Onderbergen nr 10 in Gent

Partner Content

Gesponsorde content