Cuvée Bent Van Looy

Wanneer een nieuwe witte Bordeaux de doopnaam ‘Cuvée Bent Van Looy’ krijgt, weet je dat je met geen gewone witte wijn te maken hebt.

Kris Couvent, wijnhandelaar en ondertussen gelauwerde wijnmaker van het “Bordelese Château Pabus”, speelde vorig jaar met het idee om een nieuwe witte wijn op de markt te brengen voor een publiek met een frisse kijk op het leven en een breed interessegebied. Hij ging voor dat project, samen met muziekkenner Hildo Leroy, op zoek binnen de kring van gekende muzikanten uit Vlaanderen voor een samenwerking. Als snel viel hun keuze op Bent Van Looy, omwille van zijn charisma maar ook omwille van de sérieux waarmee hij projecten als Das Pop aanpakt.
Bent leerde in no time de stiel van het wijnmaken en het leren ervaren van assemblages, tot in de chai en het labo toe. Daardoor bepaalde hij niet alleen mee de smaak van deze Cuvée, maar besliste ook mee over de fles en de verpakking. Hij ontwierp zelfs het etiket voor de eerste fles uit deze reeks van vijf.
Daarover zegt hij: ‘Ik wilde de eenvoud en authenticiteit in het etiket weerspiegeld zien. In plaats van te werken met ingewikkelde tekeningen en grafisch vuurwerk, ben ik gewoon papier gaan scheuren en met die snippers puzzelde ik het etiket aan elkaar. Met een penseeltje en inkt tekende ik letters die mij deden denken aan wijnflessen zoals ik die in mijn dromen wel eens ontkurk.’

Bent Van Looy zal de vijf volgende jaren zijn eigen Cuvée aankleden met jaarlijks een nieuwe look.

Verkoopinformatie:
De Cuvée B.V.L is momenteel enkel in Huis Vossen te verkrijgen.
Huis Vossen is doorlopend open van wo-vr 13u30-18u30 en zaterdag van 8u30-17u30.
Adres: Huis Vossen, Alfred Algoetstraat 2b, 1750 Lennik, Tel. 02/532 42 20                                                                                                              www.huisvossen.com
www.lespritcouvent.com

Partner Content

Gesponsorde content