De 7 beste frietrestaurants

Geen grotere teleurstelling dan diepvriesfrieten als je op restaurant gaat. Gelukkig zijn er nog restaurateurs die hun beroep ernstig nemen en onze grote artisanale traditie in ere houden. Bij deze zeven smaken de frieten nog naar friet.

1. Ouderwets lekker & vers

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt De Veehandel vlak bij het Antwerps slachthuis . In deze buurt vind je meerdere prima steakrestaurants. Maar hier is de service geweldig, het interieur nostalgisch mooi, het vlees supervers en de frietjes ouderwets lekker.

De Veehandel – Lange Lobroekstraat 61 – Antwerpen.

De Veehandel

2. Luxe fish & chips

Le Marie-Joseph is één van de beste visrestaurants in Brussel . Alle visschotels worden klaargemaakt volgens de regels van de kunst, inclusief de knapperige frietjes met heerlijke, lichtzurige mayonaise. Extra troef: de aardappelchips die je krijgt bij het aperitief zijn ook huisgemaakt en soms nog een beetje warm.

La Marie-Joseph- Brandhoutkaai 47 – Brussel.

La Marie Joseph

3. Zelfgekweekt rund met frietjes

Pieter Verheyde is één van de beste sommeliers van ons land. Hij was een tijd de rechterhand van Peter Goossens , maar nu runt hij Terminus, het restaurant van zijn ouders op de Franse grens. Op het eerste zicht een baanrestaurant, maar wat een smaak en traditie! Probeer zeker het zelfgekweekte rundvlees met de authentieke frietjes.

Terminus – Callicannesweg 16 – Watou.

Terminus

4. Krokant comfort food

De Caron is een sympathiek familierestaurant in de Kempen, waar je vanuit de zaal uitzicht hebt op een grote rijpingskast met kwaliteitsvlees. De frieten die je erbij krijgt, zijn dun en heerlijk krokant. Ideaal om  honger naar comfort food te stillen.

De Caron, Hofeinde 59, Merksplas.

De Caron

5. Indrukwekkende nostalgie

Zeker een begrip in Anderlecht , maar ook tot ver daarbuiten. Bij Friture René wandel je binnen in een nostalgisch stuk geschiedenis. Het restaurant bestaat al sinds 1932 en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt hier veel meer geserveerd dan geweldige frieten. De oesters, mosselen, américain en steak zijn indrukwekkend lekker.

Friture René -Verzetsplein 14 – Anderlecht.

Friture René

6. Populaire paardensteak mét

Bij De Kuiper in Vilvoorde moet je nog net niet aanschuiven tot buiten. Dat heeft zeker iets te maken met de paardensteak die nergens beter is dan hier, maar ook met de artisanale frieten die erbij worden geserveerd. Een niet zo geheim adresje waar elke avond gegarandeerd een handvol foodies zit.

De Kuiper -Vissersstraat 51 – Vilvoorde.

De Kuiper

7. Handgesneden + dubbel gebakken

Le Pré Sal é is een befaamde Brussels restaurant dat ooit begon als frituur. Nu is het een fantastische bistro waar de kok en zijn team hun vak heel ernstig nemen. Op de kaart staan veel Vlaamse klassiekers die uiteraard geserveerd worden met frieten. Ze worden hier nog zelf gesneden en dubbel gebakken zoals het hoort.

Le Pré Salé ,Vlaamsesteenweg 20, Brussel.

Le Pré Salé

Partner Content

Gesponsorde content