Dé culitip: Foodhallen

In Amsterdam is een nieuw walhalla voor gastronomen: de Foodhallen. Het concept is gebaseerd op de Borough Market in Londen en de Mercado de San Miguel in Madrid. Onder één dak vind je een twintigtal streetfood restaurantjes die telkens enkele kleine gerechten serveren. Van vegan wraps, Italiaanse pasta, cheese sandwiches, New Yorkse hotdogs tot Indische chicken tikka: je blijft bestellen, je blijft proeven. Centraal in de hallen vind je een grote bar en tafeltjes om aan te zitten.

Foodhallen Amsterdam, Bellamyplein 51, Amsterdam.

4 x favoriet

Wij gingen lunchen in de Foodhallen en kwamen pas in de late namiddag terug buiten. Dit zijn onze vier aanraders.

1. Voor liefhebbers van écht vlees. De sandwich met pulled pork is hoogst verslavend: het vlees heeft 16 uur gegaard in een oven van 100°C. Daardoor valt het volledig uit elkaar en smelt het in de mond. Je kunt bij The Rough Kitchen ook het bijzonder aromatische 'zolderspek' bestellen, dat een jaar op zolder heeft gerijpt.

2. Jabugo Bar Iberico is een Spaanse delicatessenzaak waar de overheerlijke Iberico-ham centraal staat. Naast bocadillos (Spaanse broodjes), kun je ook een ‘conos’ bestellen, een puntzak met ham. Hierbij eet je wat worst, kaas, olijven en brood met tomatenpulp.

3. Nog nooit gehoord van soft shell crab? Dan is het tijd om bij Le Big Fish een gestoomde bun met deze delicatesse te bestellen. Je vindt er ook een Mediterrane vissoep, oesters en Aziatische dumplings met garnalen.

4. Bulls & Dogs serveert hotdogs, maar dan wél op z’n New Yorks! Geen klamme broodjes, maar krokante pretzel-sandwiches. Geen separatorvlees, maar échte vleesworstjes. Je kunt kiezen tussen allerlei homemade toppings, van oriental dog, smokey pepper dog tot truffels & porcini.

Partner Content

Gesponsorde content