Dé culitip: Koffie

Gewoon een koffie bestellen is anno 2014 echt not done. Toch zeker niet als je een gediplomeerde barista voor je hebt staan die een waslijst aan opties opsomt. Koffie is serious business en onderworpen aan snel veranderende culinaire trends. De herkomst van de bonen, de graad van roosteren, latte art en het toestel dat wordt gebruikt om je koffie effectief te bereiden: elke stap in het proces kun je afstemmen op je persoonlijke voorkeuren. Benieuwd naar feel.it's favoriete koffie-adresjes?

Onze favoriete koffiebars

Very New York

Actrice en presentatrice Véronique Leysen opende deze zomer de eigenzinnige Maurice Coffeebar, waar je wordt bediend door hippe meisjes met gebreide mutsen. Het aanbod is geïnspireerd op New York: naast heerlijke koffies en huisgemaakte ice tea kun je hier ook cheesecake, pretzels enscones eten.

Maurice Coffeebar, Guldenvliesstraat 25, Berchem

Gouden servies

In True Beans drink je de gerespecteerde, Belgische Vascobelo-koffie uit een gouden servies in een stijlvol retro/designinterieur. Op het menu staan ook ontbijt- en lunchgerechten. Erg leuk zijn de speciale formules: Apero Friday, Sushi Saturday en High Tea Sunday.

True Beans, Jan Breydelstraat 19, Gent

Persoonlijke selectie

In deze elegante koffiebar worden koffiebonen ernstig genomen. Bij Mucho Gusto selecteren ze persoonlijk hun bonen bij de koffie-invoerders en laten ze die naar eigen smaak branden. Daarnaast worden er ook speciale koffies ingevoerd uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Denemarken.

Mucho Gusto , Zuivelmarkt 44, Hasselt

Hip & gezellig

Een uitgebreide koffiekaart, uitstekende barista's, veel hip volk én gratis wifi. Noir Coffeebar is in Leuven één van de leukste plekken voor een koffiepauze. Inclusief gezellige zetels.

Noir Coffeebar, Naamsestraat 49, Leuven

Barista's in de maak

Met een eigen koffiebranderij, winkel én webshop is Viva Sara Kaffee zonder twijfel het beste koffie-adres van Kortrijk. Er worden zelfs opleidingen tot barista georganiseerd.

Viva Sara Kaffee, Grote Markt 33, Kortrijk

Partner Content

Gesponsorde content