Home Lifestyle Food Dé culitip: Pannenkoeken deluxe

Dé culitip: Pannenkoeken deluxe

Dé culitip: Pannenkoeken deluxe

Maria Lichtmis is het traditionele pannenkoekenfeest. Maar om nu te zeggen dat we op 2 februari hele stapels pannenkoeken met bruine suiker naar binnen willen werken? Het mag écht wel wat eleganter dan dat. Deze vier recepten zijn verfijnd, gezond én overheerlijk.

 

banaan & room

 

Kokospannenkoeken met room & banaan

Voor 4 personen

Mix 4 eieren met 200 g bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 75 g kokosbloesemsuiker, 2 dl kokosmelk en 2 dl volle melk. Bak er kleine, dikke pannenkoeken van in kokosvet. Leg in stapeltjes met opgeklopte room en bananenschijfjes ertussen. Overgiet met wat karamel (kant-en-klaar) en bestrooi met kokosrasp.  

 

 

 

viooltjes

 

Flensjes met roomkaas & viooltjes

Voor 4 personen

Mix 4 eieren met 200 g bloem, 75 g suiker, een snufje zout en 5 dl melk. Bak er dunne flensjes van in boter. Meng 250 g roomkaas met 2 eetlepels suiker, een handje eetbare viooltjes en de geraspte schil van 1 citroen. Bestrijk de flensjes met dit mengsel en rol op.

 

 

 

bessen

 

Speltpannenkoek met blauwe bessen

Voor 4 personen

Mix 4 eieren met 200 g speltbloem, 50 g suiker, een snufje zout en 4 dl volle melk. Bak pannenkoeken in hete boter. Zodra je een portie beslag in de pan hebt gegoten, voeg je een handje blauwe bessen (eventueel uit de diepvries) toe. Draai voorzichtig om (gebruik eventueel een bord dat je erop legt). Laat de onderkant nogmaals goed garen. Bestrooi met wat extra kristalsuiker.

 

 

 

appel

Appelpannenkoeken

Voor 4 personen

Mix 4 eieren met 200 g bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel kaneelpoeder, een scheutje rum, 75 g suiker en 4 dl volle melk. Schil 4 appels en snij ze in plakjes. Bak de plakjes appel allemaal kort aan in boter en schep uit de pan. Giet nu een lepeltje beslag in de pan en leg er meteen enkele plakjes op. Laat de onderkant goed garen en draai dan voorzichtig om (gebruik eventueel een bord). Laat de onderkant nogmaals goed garen. Bestrooi met bloemsuiker.