Dé kooktip: Tips van sterrenchefs

Perfectie zit in de details: je maakt pas indruk met een gerecht als alles klopt. En dat is nu net waar chefs goed in zijn. Wij verzamelden de beste tips en feestideeën van onze meest gerenommeerde chefs.

Niets mis met creatief stelen. Zeker als je daardoor van een gewoon recept een sterrengerecht kunt maken. 

Peter Goossens van Hof van Cleve

“Als je handgepelde garnalen gebruikt in een warme bereiding, voeg die dan altijd pas op het laatste moment toe. Zo blijven ze mooi zacht en voelen ze niet rubberachtig aan.”

Johan Segers van ’t Fornuis

“Als je een grote zeetong bakt, snij de vis dan doormidden op de plek waar het dikke gedeelte dun wordt. Bak de stukken elk apart, anders krijg je voor de helft bordkarton en voor de andere helft ongare vis.”

Dominique Persoone van The Chocolate Line

“Wil je snel chocoladesaus maken zonder dat ze schift, zet dan een kommetje chocoladestukken in de microgolfoven op de laagste stand en roer af en toe.”

Viki Geunes van ’t Zilte

Knolgewassen als bieten en knolselder kun je beter niet schillen voor je ze verwerkt. Laat ze met schil en al gaar worden in bouillon of onder een laagje zeezout. Zo blijven de smaak en vitamines beter bewaard.”

Bart De Pooter van Pastorale

“Ik vervang gewoon zout in sauzen en soepen vaak door sojasaus of vloeibaar zout. Dat laatste is ontgonnen op 300 meter diepte en dan geconcentreerd. Op die manier krijg je een concentraat van mineralen. Je gerechten krijgen er meer diepgang van. Je kunt dit vloeibaar zout kopen bij Luc Hoornaert.”

Sergio Herman van The Jane

“Maak eens een feestelijke stamppot. Meng er op het laatst wat lichtgebakken ui en knoflook door, dat geeft je gerecht power. Ook een geplet bio-eitje is er lekker bij. Dresseer met vleesjus.”

Partner Content

Gesponsorde content