Verfrissend en licht dessert: panna cotta van verbena met komkommer

Zin in een zomers dessert dat ook nog eens vederlicht is? Probeer dan deze panna cotta van verbena met komkommer! Heerlijk smeuïg met frisse toetsen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 ml room
  • 200 ml yoghurt
  • 200 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 15 blaadjes verbena
  • 1/2 komkommer
  • 1 limoen

Zo maak je panna cotta van verbena:

Verwarm de room in een pannetje. Los er 180 g suiker in op. Zet van het vuur, doe er de verbenablaadjes bij en laat 10 min trekken. Week ondertussen 2,5 blaadjes gelatine in koud water. Knijp voorzichtig uit. Haal de blaadjes verbena uit de room, warm de room opnieuw op en los er de gelatine al roerend in op. Roer er ook voorzichtig de yoghurt door. Verdeel de panna cotta over 4 kommetjes.

Verwijder de schil van de komkommer en snijd hem in blokjes. Mix fijn met de overige 20 g suiker en het sap van de limoen. Zeef. Los het overgebleven halve blaadje gelatine op in 50 ml warm water. Voeg dit bij het gezeefde komkommersap. Laat afkoelen en giet dan bovenop de panna cotta. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Ontdek meer dessert-recepten:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content