Simpel en gezond dessert: sorbet van ananas met salie en gember
16 mrt 2020
Meer tijd om thuis uitgebreid te koken vanavond en nog op zoek naar een frisse afsluiter die je menu compleet maakt? Feeling to the rescue! Dit recept voor sorbet van ananas met salie en gember zorgt voor een overheerlijk dessertje dat makkelijk te bereiden is. Complimenten verzekerd!
Ingrediënten voor vier personen:
- 1 kg diepgevroren ananasblokjes
- 2 cm gemberwortel (geraspt)
- 4 el honing
- 5 blaadjes salie (fijngesneden)
- versgemalen peper
Zo maak je sorbet van ananas:
Mix de ananasblokjes met de gember en honing in een blender tot een homogene massa. Roer de salie erdoor. Breng verder op smaak door enkele draaien van de pepermolen. Roer stevig en laat het minstens 3 uur in de diepvries opstijven alvorens te serveren (roer tijdens het opstijven nog een paar keer goed door).
Ontdek meer desserts:
- Origineel en simpel dessert: verloren croissants uit de oven
- Heerlijk vegan: dessertbowl met banaan en oreo-crumble
- Viva Italia: het Italiaanse dessert dat je nú wilt proeven
- Recept: gezonde koekjes van Sandra Bekkari
- Recept: heerlijk Turks fruit met chocolade
Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier