Heb je al van ruby chocolade gehoord? Dat is de vierde chocoladesoort naast puur, melk en wit. De smaak is romig en fris, de kleur is opvallend roze. Kortom, leuk om een chocoladedessert mee te maken. Met dit recept voor roze chocolademousse ben je die Corona blues zo vergeten.

Leuk om weten: bij ruby chocolade wordt er gewerkt met ongefermenteerde cacaobonen die van nature een roze kleur hebben. Er komen dus geen kleurstoffen aan te pas, waardoor een fruitige smaak behouden wordt.

Dit heb je nodig om roze chocolademousse voor 4 te maken:

  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 200 g ruby chocolade
  • 80 g suiker
  • 50 g witte chocolade
  • Rode kleurstof (optioneel)
  • Rodebietenpoeder (optioneel)

Zo maak je het:

Splits de eieren. Klop het eiwit stevig op. Zet opzij. Klop de room op. Zet opzij. Laat de ruby chocolade au bain-marie smelten. Roer er eventueel wat rode kleurstof of rodebietenpoeder door, zodat je een mooie dieproze kleur krijgt. Voor de volgende stappen zet je alles best goed klaar, want je moet erg snel zijn, zodat de chocolade niet stolt: klop de eigelen op met de suiker tot het schuim als een lint van de klopper loopt. Roer er de gesmolten roze chocolade door. Meng tot een homogene massa. Schep er meteen, beetje bij beetje en heel voorzichtig, het opgeklopte eiwit onder. Spatel tot een mousse. Schep er tot slot voorzichtig de opgeklopte room onder. Verdeel over kommetjes en laat ± 2 u opstijven in de koelkast. Werk af met krullen of geraspte witte chocolade.

Ontdek meer overheerlijke desserts:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.