Nog geen plannen met oud op nieuw? Omdat wij zelf heel hard van dinertjes houden, zochten wij uit welke restaurants open zijn én een speciaal feestmenu op tafel toveren met oudjaar. Van Brussel over Antwerpen tot Gent: hier smul je voor de laatste keer in 2018 jouw buik rond.

1. Nieuwjaarsdiner bij Steigenberger Wiltcher’s in Brussel

Op 31 december doet Hotel Steigenberger in Brussel een New Years Eve Celebration in hun Ballroom. Het diner start met gepocheerde oester in kokoscrème en inktvissaus. Daarna volgt een medallion van blauwe kreeft, citrus fruitjelly en een infusie van citroengroen met een mousse van clementine. Daarna verorber je zeeduivel met een bouillon van saffraan en glazige seizoensgroentjes. Verder mag je kalfsvlees verwachten met een gelatine van groene groenten en geroosterde vijgen. Bekomen doe je met een citroensorbet met zwarte Cointreau om daarna een eendenborst met jus van chorizo en verse kruiden voorgeschoteld te krijgen. Afsluiten doe je met een selectie oude kazen en ananas. Een glaasje champagne om twaalf uur en water zitten in de prijs en het diner start om 19u. Kinderen ook welkom!

Reserveren doe je via festiveseason.brussels@steigenberger.com of op het nummer +32 2 542 48 37. Prijs: € 145 per persoon en € 75 voor kids van 4 tot 12 jaar.

2. Dineren en dansen bij Mozaic in Antwerpen

Fine dining with a twist & a boogie on the dance floor! Dat mag je op oudjaar verwachten bij Mozaic in Antwerpen. Samen met Silverspoon Exclusive Catering & Events bieden ze een gastronomisch all-in formule (dat wil zeggen: en viergangenmenu met aangepaste wijnen, waters, pils & softdrinks). Je wordt ontvangen met champagne en amuses, waarna je een tartare van kalf, Turnhoutse kaviaar, crème d’Isigny en mimosa van ei krijgt voorgeschoteld. Als tweede gerecht krijg je zeeduivel met parelcouscous en knolselder, een zachte groene curry en gepekelde citroen. Het derde gerecht bestaat uit gebraden fazant ‘fine de champagne’, gebrande rode biet, spitskool en een truffelkroketje. Afsluiten doe je met een madeleine met chocolade en praliné of een caramel van hazelnoot en mandarijn. De deuren openen om 19u30 en sluiten weer rond 2u00. Dresscode: cocktail & black tie.

Prijs: € 165/pp (incl. glaasje champagne). Reserveren kan via info@mozaic.be.

3. Slapen in Hotel De Orangerie in Brugge

De kerstperiode bij De Orangerie in Brugge is een onvergetelijke ervaring vol warmte, vreugde en romantiek. Het hele hotel is er versierd met bijzondere kerstdecoratie om volledig in de sfeer te komen. Hun speciale arrangement: geniet twee nachten in de Heritage Room (de toiletartikelen zijn er van Hermès!), smul van het Orangerie ontbijt (denk: een assortiment van Belgische specialiteiten, fijne charcuterie, kazen, zalm, yoghurt, huisgemaakte confituren, fruitsalade, verse sapjes en eieren à la carte) en snuif de eindejaarssfeer helemaal op met een sprankelende afternoon tea met crackers. Je gaat naar huis met een kerstgeschenk en wie het extra warm wil krijgen kan achteraf nog sippen van een Graham’s Port, een uitzonderlijke porto uit de Dourovallei in Portugal. Hotel de Orangerie heeft géén eigen restaurant, maar voor oudjaar tippen ze deze (h)eerlijke suggesties in de Brugse binnenstad.

Dit arrangement van twee nachten kost je € 295/pp + € 49 extra omdat het oudjaar is. Reserveren doe je hier.

4. Lekker eten bij Het Cordaat in Hasselt

Op oudjaar geniet je bij restaurant Het Cordaat in Hasselt van een champagnebuffet met middernacht vuurwerk. Eet er à la carte of geniet er van een speciaal samengesteld oudjaarsmenu. Starten doe je met een carpaccio van Sint-Jakobsvruchten, granaatappel, zure room met limoen, gemalen hazelnoot en Fleur de Sel. Nadien volgt een consommé Celestine, een halve kreeft cappellini met look en beurre noisette die je snel weer verteert met een sorbetje. Hopelijk heb je nadien nog wat plaats, want er staat ook hertenfilet met spruitjes, gepekelde Chioggia biet, een gestoofd sterappeltje, rode krieltjes en rozemarijn op het menu. Afsluiten doe je met een écht winterdessert: een warme mug cake met peer en chocolade.

Menu zonder kreeft: € 47,00/pp excl. dranken, met kreeft: € 59,00/pp excl. dranken. Een drankenpakket met één glaasje champagne, wijn, water, frisdrank, bier en koffie tijdens de maaltijdkost je € 24,00/pp. Reserveer op hun website.

5. Dineren en dansen bij Volta. in Gent

Op oudejaarsavond wordt Volta. in Gent omgetoverd tot een hippe en trendy feestlocatie. Hun New Year’s Eve dinner begint vanaf 19u00 met een prikkelend aperitief en fingerfood, gevolgd door een walking dinner van 5 gerechten. Starten doe je met ganzelever, bloedworst, ajuin en kramiek. Als tweede gerechtje volgt kreeft, bouillon, saffraan en winterprei. Daarna smul je van tarbot, witloof, zeekraal en rode boter en het laatste hartige gerechtje bestaat uit hinde, charlotte, truffel, savooi en wilde champignons. Afsluiten doe je met ananas, kletskoppen, munt en vanillebourbon. Na het diner dans je de nacht in en tel je met heel Volta. af naar 2019.

NYE Dinner aan € 135,00 per persoon (inclusief apero, amuse, vijfgangenmenu, aangepaste wijnen, glaasje om middernacht en toegang tot exclusieve party). Reserveer je plaats via het reservatieformulier op de website.

Aftellen naar 2019